Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘’Üniversitelerde Kalite Güvencesi Oluşturma Süreçleri ve Bölgesel Kalkınma Tecrübe Paylaşımı Toplantısı’’na katıldı. 14 Ekim 2019 tarihinde Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Rektör Karakaya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Rektörleri, ilgili Rektör yardımcıları ve Kalite Komisyonu Başkanları katıldı.

Kalite çalışmaları ve bölgesel kalkınma çalışmalarına ara vermeden devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, bu alanlardaki bilgi ve birikimleriyle diğer üniversitelere model oldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Rektörleriyle kalite süreçlerimizi paylaşan ve bir Ahi şehri olan Kırşehir’deki Ahilik ruhuna uygun olarak bölgesel kalkınma da rollerine dikkat çeken Rektör Karakaya, göreve geldiklerinden beri kalite odaklı bir sistemi benimsediklerini söyleyerek, tüm birimleriyle Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliğine sahip olduklarını ve hedeflerinin daima en iyiye ulaşmak olduğunu söyledi. Bölgesel kalkınmaya da yine aynı şekilde çok önem verdiklerini  söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, pilot üniversite olarak projeler sayesinde Kırşehir’de istihdam alanlarını geliştirmek için çaba gösterdiklerini ve müteşebbislere her türlü bilimsel katkıyı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Üniversitelerde Kalite Güvencesi Oluşturma Süreçleri ve Bölgesel Kalkınma Tecrübe Paylaşımı Toplantısı sonunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya plaket vererek teşekkür etti.