Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt, 11 Ekim 2019 tarihinde Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘’Pilot Üniversiteler Tecrübe Paylaşımı”  toplantısına katıldı.

Toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın da katıldı. Gündoğan konuşmasında, ihtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantılarının önemine değindi. Yükseköğretim sisteminde birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Gündoğan, pilot üniversitelerin yaptığı çalışmalara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da çok önem verdiğini belirtti. Gündoğan sözlerini şöyle tamamladı: “YÖK olarak hedefimiz kalite odaklı bölgesel kalkınma. Kalite odaklı kalkınmayı da Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi ile sağlayacağız. Pilot üniversitelerimizden ve ürettikleri projelerden beklentimiz yüksek.”

Rektör Karakaya, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projeleri kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği faaliyetler, projelerin geldiği aşamalar ile ilgili bilgiler paylaştı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı sonunda Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan  Karakaya’ya verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti.