Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ile birlikte 16 Ekim 2019 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen Tıp Fakültesinin 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısına katıldı. Toplantıda bu yıl 4. dönem öğrencilerini ağırlayan Üniversitemiz Tıp Fakültesinin geçtiğimiz yıl faaliyetlerinin değerlendirilmesi yapılırken 2019-2020 eğitim öğretim döneminin planlanması konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Karakaya: “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Daha da Güçleneceğiz”

Toplantıda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilk olarak Tıp Fakültesinin yeni eğitim öğretim döneminin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diledi. Tıp Fakültesinin ve akademisyenlerin ihtiyaçlarının farkında olduğunu ve bunların çözümü için yoğun çaba harcadığını belirten Rektör Karakaya, Tıp Fakültesinin ilimiz ve bölgemiz için oldukça önemli bir fakülte olduğunu kaydetti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanı sıra ikinci hastanemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini de en kısa zamanda yeni binasında hizmete açacaklarını anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu hastanenin pilot üniversite projelerinin bir parçası olmasından dolayı ayrı bir yere sahip olduğunu vurguladı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi (GETAT) ile Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) olmak üzere iki merkezin olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, bu hastanenin Cumhurbaşkanlığı nezdinde ulusal bir proje olduğunu, bu yüzden hem üniversitemizin hem de Sağlık Bakanlığının bu hastaneye ilgisinin farklı olduğunu söyledi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin ihtiyaçları için üniversite olarak bütçe talebinde bulunduklarını anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Hastanemiz için gerekli olan teçhizatlar için bütçe talebimiz kabul edildi. Cihazlarımızı en kısa zamanda alıp hastanemizi faaliyete geçireceğiz. Ve bu iki hastaneyi birleştirdiğimizde emin olun ki güçlü bir gelecek bizi bekliyor.”

Rektör Karakaya: “Kırşehir Önümüzdeki 5 Yıl İçinde Jeotermal Merkez Haline Gelecek”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yeni binasında halkın hizmetine açıldığında üniversitemizin yaklaşık 6 milyonluk bir pazara giriş yapacağını anlatan Rektör Karakaya, hastane ile güzel bir başlangıç yapmak için akademisyenlerden gerekli çabayı göreceğine inandığını kaydetti. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin bölgeden ve Türkiye’nin her yerinden hasta çekecek güce sahip olacağını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, aynı zamanda sağlık turizminde ilimizin merkez haline gelebileceğini söyledi. İlimizin kapılarını sağlık turizminde yurt dışına da açmak için birçok ülkeden tur şirketleri ile görüştüklerini dile getiren Rektör Karakaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Tur şirketleri ile yapacağımız anlaşmalarla hastanemize yurt dışından da hasta çekebiliriz. Ama bunların yapabilmek için hepimizin buna inanması ve gayret göstermesi gerekli. Ben bu imkanları inşa etmekle yükümlüyüm, bunu yaşatacak ve ilerletecek olan siz değerli hocalarımsınız. Ben bu kadroya inanıyorum, bu kadro bu işi de başaracak ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizi Türkiye’de merkez yapacak. Bu planlamada eğer istikrarlı gidersek önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kırşehir; Afyon benzeri bir jeotermal ili, Antalya benzeri bir sera merkezi olacak Allah’ın izniyle.” 

Rektör Karakaya: “Üniversitemizi Daha Güzel Yerlere Taşımak İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak şimdiye kadar hayal edilen tüm çalışma ve projelerinin ilimize ve üniversitemize değer kattığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Bu yüzden ilk önce hayalini, sonra planını, daha sonra da inancımızı ortaya koyarak üniversitemizi daha güzel yerlere götürmeye devam edeceğiz.” dedi. Üniversitemizin kadrosunun oldukça güçlü olduğunu bir kez daha vurgulayan Rektör Karakaya, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği üniversite ziyaretlerinde üniversitemizin kalite çalışmaları ve bölgesel kalkınma projelerinin diğer üniversitelere model olduğunu anlattı. “Söz iddiadır, fiil ispat.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, geleceğe dair bir güzellik beklentisi varsa bunun iddia, o beklentiyi gerçekleştirmek için eylem varsa bunun da ispat olduğunu ifade etti. İnsanların da iddiaya değil ispata inandığını belirten Rektör Karakaya, “Öyleyse bu ekip bu şehirde, bu üniversitede, bu fakültede bu iddiasını ispatlayacak fiillerle ortada olacak. Bu; insanlara umut, bize motivasyon ve elde ettiğimiz sonuçlar da ülkemize katkıdır.” dedi.

Türkiye’nin şu anda kritik bir dönemden geçtiğini ve cephede askerlerimizin harekât halinde olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizde de herkesin görevi ve mesleki beceri alanının onun mevziisi olduğunu ve o mevzilerde çok iyi çalışmaları gerektiğini söyledi. Ülke olarak arzuladığımız bir Türkiye’de yaşamak istiyorsak çok çalışmamız gerektiğini vurgulayan Rektör Karakaya, gayretin olmadığı yerde sonucun olmayacağını dile getirdi. Konuşmasının sonunda üniversitemizin akademik kadrosunun daha da güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğini dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, akademisyenlerin 2019-2020 akademik yılını kutlayarak onlara çalışmalarında başarılar diledi.