Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgede barış ve huzuru sağlamak amacıyla PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtını başlatan Türk Silahlı Kuvvetlerimize manevi destek olmak amacıyla Üniversitemiz İslami Bilimler Fakültesi tarafından vaaz ve hatim programı düzenlendi. 18 Ekim 2019 tarihinde Üniversite Camiinde gerçekleşen programa üniversitemiz personeli ile vatandaşlar katıldı. Programda İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İsa Kanik “İslam’da Şehitlik ve Gazilik” konulu vaaz verdi. Vaazın ardından İslami İlimler Fakültesi öğrencileri tarafından şehit ve gazilerimize ithafen okunan hatimlerin toplu duası yapılarak Fetih Sureleri okundu.