Modern eğitim anlayışı ve araştırma olanakları ile bilimsel bilgiyi en iyi şekilde kullanan, bunun yanında insana değer veren, ‘’Ahi Hekimler’’ yetiştirmeyi hedefleyen Üniversitemiz Tıp Fakültesinin 2019-2020 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleşti. Üniversitemiz 15 Temmuz Milli İrade Salonunda 22 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ali Bulut ve Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yetiş, akademik ve idari personel, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende açılış konuşmasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil yaptı. Tıp Fakültesi kuruluşunda katkısı bulunan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Dekan Karahocagil, velilere “Mezun olduklarında çocuklarınızı iyi yetişmiş bir hekim olarak size teslim edeceğiz.” dedi.

Dekan Karahocagil : ‘’Mekân Problemini Yeni Morfoloji Binamızla Aşacağız’’

Tıp fakültemiz eğitim öğretimini öğrencileri başka illere göndermeden üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirdiklerini anlatan Karahocagil, sözlerine şöyle devam etti. “Mesleki yeterlilik ve yetkinlik bizim için çok önemlidir. Bu yüzden objektif bir ölçme, değerlendirme sistemiyle çalışıyoruz. Bunu daha da geliştirmek, hikmetli Ahi Hekimler yetiştirmek için bir adım daha atarak yeni morfoloji binamıza taşınacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.’’

Rektör Karakaya : “Yakında Morfoloji Binamıza Taşınacağız”

Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in ardından bir konuşma da Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Gençlerin bugün giyecekleri beyaz önlüklerle hayata beyaz bir sayfa açacaklarını söyleyen Rektör Karakaya, bir ömür boyu bu beyazlığa sahip çıkmalarını diledi. Tıp Fakültesinin şehrin ‘Kızılelma’sı olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiklerinde hem üniversitenin hem de şehrin “Bir tıp fakültemiz olmayacak mı?” sorularına muhatap kaldıklarını, Tıp Fakültesini üniversiteye nasıl kazandırırız diye çok kafa yorduklarını, defalarca Ankara’ya gidip geldiklerini, şartları zorlayıp imkânları seferber ettikten sonra akademik personeliyle, öğrencisiyle, binasıyla böylesine bir fakülteyi şehre ve üniversiteye kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Şimdilerde Tıp Fakültesi’nin eğitim öğretim şartlarının güzelleştirilmesine katkıda bulunacak yeni morfoloji binasının bitmek üzere olduğunu kaydeden Rektör Karakaya, morfoloji binasının geçici kabul sürecine girdiğini, önümüzdeki birkaç hafta içinde öğrencileri modern, tam donanımlı yeni binaya taşıyacaklarının müjdesini verdi.   

Rektör Karakaya : “En Belirgin Özelliğimiz İnsanlığa Hizmettir”

Mesleki becerimizle insan biyolojisine hitap ederken kalbe değmeyi göz ardı etmememiz gerektiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, insanın ruh ve bedenden ibaret olduğunu bu yüzden insanın hakikati olan ruhunu ihmal etmememiz gerektiğini, bazen yapacağımız bir tebessümün bir iğneden daha faydalı olabileceğini söyleyerek Anadolu ve Ahilik ruhunun en belirgin özelliğinin insanlığa hizmet olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Vatan Karakaya, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve velilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Dönemi Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni öğrencilerin beyaz önlüklerini giymesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından son buldu.