Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye Adalet Akademisi Kişisel Gelişim Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Çarşamba Söyleşileri isimli etkinliğe katıldı. 23 Ekim 2019 tarihinde Türkiye Adalet Akademisi Kişisel Gelişim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte Rektör Karakaya, “Hukuk ve Mantık” başlıklı sunumunu hâkim ve savcı adayları ile paylaştı.

Geçmişten günümüze adalet ve hukuk kavramları üzerine yapılan açıklamaları değerlendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, medeniyetimiz ve üzerinde bulunduğumuz coğrafyanın gereği güçlü bir adalet duygusuna sahip bir millet olduğumuzu anlattı. Mantığın evrensel bilim sıralamasında bazen felsefenin alt dalı, bazen bağımsız bilim, bazen matematiğin ruhu, bazen de hukuk yorumlarının belirlenmesinde temel bir enstrüman ve belirleyici bir etkiye sahip olduğunu dile getiren Rektör Karakaya, mantığın böyle her yerde bir katalizör gibi bir özelliği olduğunu vurguladı.  Mantığın geniş bir alana sirayet etmesinin nedeni insanın yaradılışında var olan gizemin sonucu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “İnsan, bir bilim dalı ile temsil edilemeyecek kadar gizemli bir varlıktır.” dedi. Bizim medeniyetimizin dünyanın muhtaç olduğu medeniyet olduğunu da vurgulayan Rektör Karakaya, medeniyet kurmak için de bir felsefeye ihtiyaç duyulduğunu ve felsefenin de amacının tanrıya erişmek olduğunu sözlerine ekledi. İslam tarihinin önemli düşünürlerinden de bahseden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, mantık biliminin İslam Tarihi düşünürlerinde bıraktığı etkilerden söz etti.

Rektör Karakaya söyleşi sonunda hâkim ve savcı adaylarının sorularını yanıtladı.