Ulusal ve uluslararası alanlarda iş birliklerini önemseyen ve birçok üniversite ile ikili ilişkiler kurarak anlaşmalar imzalayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu anlaşmalara bir yenisini daha ekledi. 25 Ekim 2019 tarihinde Üniversitemiz ile Özbekistan Milli Üniversitesi ve Özbekistan Buhara Devlet Tıp Üniversitesi arasında ikili iş birliği, Mevlana ve Erasmus Plus Anlaşmaları imzalandı.

Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda gerçekleşen törende Özbekistan Milli Üniversitesinden Prof. Dr. Niginahon Arslonovna Şermuhamedova ve Özbekistan Buhara Devlet Tıp Üniversitesinden Prof. Dr. Kurban B. Shadmavu ile Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya arasında imzalanan ikili işbirliği, Mevlana ve Erasmus Plus Anlaşmaları ile iki üniversite arasında bağların güçlendirilmesi amaçlanıyor. Üniversiteler arasında imzalanan bu tür anlaşmaları önemsediğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türk dünyasında birliği güçlendirmek adına bu tarz anlaşmaların gerekli olduğunu vurguladı. İkili işbirliği, Mevlana ve Erasmus Plus Anlaşmasının her iki taraf için de hayırlı olmasını dileyen Rektör Karakaya, bu anlaşmaların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.