Göreve geldiği günden bu yana Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi için durmadan çalışan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin fiziki anlamda daha da büyümesi için hayırseverlerle görüşmelerini sürdürüyor. 2016 yılında inşaatına başlanan İslami İlimler Fakültesinin tamamlanması için Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Hayırsever Muzaffer Marşap arasında İslami İlimler Fakültesi Binasının Tamamlanması protokolü imzalandı. 31 Ekim 2019 tarihinde valilik makamında gerçekleşen protokol törenine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Hayırsever Muzaffer Marşap katıldı.

Protokol kapsamında Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesinin 2. kat, 3. kat ve çatı imalatının betonarme karkasının Hayırsever Muzaffer Marşap tarafından tamamlanarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğüne devredilmesi kararlaştırıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Kırşehir Valisi İbrahim Akın, kendisini yardım işlerine adamış bir hayırsever olan Muzaffer Marşap’a, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin yapımına gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesinin bodrum ve zemin kat inşaatlarının devam ettiğini belirten Vali Akın, Muzaffer Marşap’ın fakülte binasının 2., 3. ve çatı katının inşaatlarını tamamlamayı düşündüğünü söyledi. Muzaffer Marşap’ın yine üniversitemiz içinde bulunan Ahi Evran Üniversitesi Camisinin yapımını da üstlendiğini ve uzun zamandır bu işte gayret gösterdiğini anlatan Vali İbrahim Akın, Marşap’ın Üniversitemiz Camisini önemli bir aşamaya getirdiğini ve bu caminin üniversitemizde öğrenim gören öğrenciler için oldukça önemli olduğunu kaydetti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Camisinde aciliyet bekleyen minber, mihrap ve kürsü gibi işlerin olduğunu söyleyen Kırşehir Valisi İbrahim Akın, ilimizdeki tüm hayırseverlerden destek ve yardım beklediklerini vurguladı. Protokolün hem ilimiz hem de üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni eden Vali Akın, yardım ve desteklerinden dolayı Hayırsever Muzaffer Marşap’a teşekkür etti.

Vali İbrahim Akın’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak Hayırsever Muzaffer Marşap’ın özellikle Üniversitemiz Camisi ile yakından ilgilenerek 3 yıl içerisinde camiyi bugüne getirdiğini söyledi. “Sayın Valimizin de belirttiği üzere minber, mihrap ve kürsü gibi eksiklikler giderildiğinde camimizi hizmete açacağız.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasına şöyle devam etti: “İslami İlimler Fakültesi ile ilgili de Muzaffer Marşap amcamız fakülte binasının temelini atarak binayı yükseltti. Muzaffer amcamız kendi kararı ile binanın üstünü de tamamlamak istiyor, bu amaçla protokol imzalamak için bir arada bulunuyoruz. Muzaffer Marşap amcamız doğru yere yatırım yapıyor, bizler de mutlu oluyoruz.” Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İslami İlimler Fakültesini üniversitemize kazandıracağı için Muzaffer Marşap’a hem şahsı hem de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adına teşekkür etti.

 

Teşekkür konuşmalarının ardından Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Hayırsever Muzaffer Marşap arasında İslami İlimler Fakültesi Binasının Tamamlanması protokolü imzalandı.