Üzerinde çalıştığı ve hayata geçirdiği çok sayıda projeyle adından söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, geçtiğimiz hafta Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Fuar ve Kongre Merkezinde organize edilen Verimlilik ve Teknoloji 2019 Fuarında stant açarak çok sayıda katılımcının ilgi odağı oldu.  3 Kasım 2019 tarihinde sona eren fuarda üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisine (TTO) ait Fiber Optik Sensör Teknolojileri çalışmaları, Ziraat Fakültesinin vermikompost (solucan gübresi)  ve çörek otu yağı çalışmaları, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim elemanlarının çalışmaları, pilot üniversite projeleri üniversitemizin akademik ve idari personeli tarafından tanıtıldı. Fuar süresi boyunca katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği üniversitemiz standını siyasiler ve bürokratlar da ziyaret etti. Üniversitemiz standını ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Doç. Dr. Recai Akyel, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan üniversitemiz personelinden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Verimlilik ve Teknoloji 2019 Fuarı hakkında kısa bir açıklama yaparak bu tarz fuarların ülkemizin teknoloji alanındaki çalışmaları açısından önemli olduğunu vurguladı. Gelişmiş ülkelerin teknoloji ve sanayiye ağırlık verdiğini belirten Rektör Karakaya, geleceği yakalamak ve gelişmiş ülke konumuna gelmek için çok çalışmak gerektiğini dile getirdi. Üreten toplumların her zaman güçlü olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üreterek, araştırarak ve geliştirerek Türkiye’nin daha ileriye gideceğini anlattı. Ülkemizde gerçekleşen bu tür fuarların gençlerimizin kendilerini göstermeleri açısından da oldukça faydalı olduğuna dikkat çeken Rektör Karakaya, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin kendilerini eğitim, bilim, sanat, teknoloji, sanayi alanında her zaman geliştirmeleri için ülke olarak destek vermek gerektiğini anlattı. Verimlilik ve Teknoloji Fuarının üniversitemiz için de oldukça verimli geçtiğini dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz standının fuarda gördüğü ilgiden oldukça memnun olduğunu kaydetti.