Sportif faaliyetlere önem veren ve sürekli bu tür etkinliklere katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Sağlık Müdürlüğünün “ Sağlıklı Bireyler, Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek” projesi kapsamında düzenlediği Futbol Turnuvasına katıldı. 4 Kasım 2019 tarihinde Üniversitemiz Kapalı Halı Sahada düzenlenen turnuvaya Rektör Karakaya start  verdi. Üniversitemiz yönetimi ve personeli ile İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ali Bulut ve personelinin katıldığı turnuvada “Sağlık için Hareket Et” mesajı verildi.

Sporun öneminden bahseden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülke olarak spor yapma alışkanlığımızı artırmamız gerektiğini belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ve turnuvanın startını vermekten mutlu olduklarını dile getiren Rektör Karakaya, sporu hayatımızın tüm alanına dahil etmemiz gerektiğini anlattı.

Dostluğun kazandığı başlangıç maçı hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.