T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda organize edilen “Daha Yeşil Bir Türkiye için Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında 11 Kasım 2019 tarihinde tüm ülkede ağaç dikme seferberliği gerçekleştirildi. Kırşehir’de 38 bölgede 75 bin ağacın toprakla buluşturulduğu etkinliğe üniversitemiz de katılarak geleceğe nefes oldu. Üniversitemiz Merkez Yerleşkede gerçekleşen ağaç dikme etkinliğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, akademik ve idari personel ile yabancı uyruklu öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Geleceğe Nefes Ol kampanyası kapsamında gerçekleşen ağaç dikme etkinliği hakkında bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ülkemizde aynı anda milyonlarca ağacı toprakla buluşturmaktan mutlu olduklarını belirterek bu tür etkinliklerin sıkça tekrarlanması gerektiğini anlattı. Kırşehir’in de ağaçlandırılmaya uygun bir il olduğunu ve üniversitemizin belirli alanlarında ağaçlandırma çalışması yapıldığını kaydeden Rektör Karakaya, küçük bir fidan dahi olsa onu toprakla buluşturmanın geleceğimiz için önemli olduğunu söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan etmesinin ülkemizde ağaç dikme bilincinin geliştirilmesi açısından elzem bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu etkinliğin ülkemizde ağaç ve orman sevgisinin çoğalmasına ve bireylerin çevreye karşı duyarlılığını artırmasına katkı sağladığını söyledi.