Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 11 Kasım 2019 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

İl Müftüsü Mehmet Yaman, Hicri Takvime göre Mevlid-i Nebi Haftası’nın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rebîülevvel ayının 12. günü başladığını ve 1 hafta boyunca kutlandığını belirterek, müftülük olarak da çeşitli programlarla Peygamber Efendimizi (SAV) ve onun örnek hayatını andıklarını söyledi. Bu yıl ki Mevlid-i Nebi Haftasının temasının “Hazreti Peygamber ve Aile"   olarak belirlendiğini kaydeden Yaman, Kırşehir İl Müftülüğünün yaptığı çalışmalar ve programlar hakkında da Rektör Karakaya’yı bilgilendirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya tüm Müslüman âleminin Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutlayarak, aile konusunun hassas olduğunu ve çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kaldığını, temanın “Hazreti Peygamber ve Aile"   olarak belirlenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Karakaya, İl Müftüsü Mehmet Yaman’a ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sonunda İl Müftüsü Mehmet Yaman, Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya Peygamberimiz ve aile konulu kitaplar hediye etti.