Üniversitemiz, İŞKUR ve AGRONET Seracılık A. Ş. arasında 19 Ağustos 2019 tarihinde imzalanan protokolle Ziraat Fakültemiz koordinasyonunda ve Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından verilen Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Eğitim Programı düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. 14 Kasım 2019 tarihinde Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen sertifika törenine, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, akademik ve idari personel ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, üniversitemizde nitelikli iş gücü oluşturmak ve istihdam sağlamak amacıyla yapılan Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Eğitim Programının teorik ve uygulamalı olarak yaklaşık 4 ay sürdüğünü belirterek kursiyerlerin bu eğitim programında oldukça başarılı olduklarını belirtti. Verimli bir eğitim süreci geçirdiklerini anlatan Kurt, sertifikalarını alan kursiyerlerine çalışma hayatlarında başarılar diledi. Kurt, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesel kalkınmaya sağladığı olanakların bu projeler sayesinde daha da arttığını dile getirdi. Bu projeler sayesinde onlarca insanın istihdam edileceğini anlatan Prof. Dr. Mustafa Kurt, 86 kişinin bu eğitime katılarak sertifika almaya hak kazandıklarını vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Eğitim Programına katılan 32 kursiyere sertifikaları verildi. Kalan kursiyerlerin sertifikaları ise daha sonra yapılacak bir programla verilecek.