Üniversitemiz ile Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında öğretmenlerin mesleki gelişimini artırmaları konusunda yaptıkları iş birliği protokolü ve 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir seminer düzenlendi. 21-22 Kasım 2019 tarihlerinde  Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Neşet Ertaş Salonunda gerçekleşen seminere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, okul müdürleri, akademik ve idari personel katıldı. İlk gün "Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimcileri"ne verilen eğitim ikinci gün "Türkçe ve Sosyal Bilimciler Eğitimcileri"ne verildi. 

Dekan Balay: “ Öğrenmeyi Bireyden Gruba, Gruptan Kurumsala Dönüştürmeliyiz”

Eğitim seminerin açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay yaparak üniversitemiz ile milli eğitim arasındaki bu iş birliğinin artarak devam edeceğini dile getirdi. Geleceğe dair söz söylemek istiyorsak bunu ancak eğitimle başarabileceğimizi vurgulayan Dekan Balay,bunu daha da ileriye götürmenin yolunun kurumlarda çalışan bireylerin öğrenme kapasitesini artıkmaktan geçtiğini söyledi. Öğrenmenin ilk halkasının birey olduğunu anlatan Balay, öğrenmeyi bireyden gruba, gruptan kurumsala dönüştürerek bir sinerji yakalamanın mümkün olduğunun altını çizdi. Yeni öğretim yaklaşımlarını öğretmenlerle paylaşmak istediklerini kaydeden  Prof. Dr. Refik Balay, protokole teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz: “İstikbale Dair Söyleyecek Sözümüz Olmalı”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay’ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz söz alarak semineri üniversitemiz ile iş birliği içinde yürüttüklerini, ne zaman ihtiyaç olsa üniversitenin kapılarının kendilerine açıldığınıkaydetti.Geleceğe dair çocuklarımızı hazırlama gibi kaygılarının olduğunu söyleyen Karadeniz, öğretmenlerle birlikte çalışarak, emek vererek istikbale dair söyleyecek sözlerinin olması gerektiğini kaydetti.Kırşehir'in eğitim ve öğretimde önde gelen şehirlerden biri olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, kendilerine destek olan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür ederek seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Rektör Karakaya: “Yükselen Medeniyetlerin Kaynağında Öğretmen Vardır, Düşünen İnsan Vardır”

İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaptı. Rektör Karakaya konuşmasında, insanın düşünmekten uzaklaştıkça medeniyetlerin düştüğünü, düşünen - öğrenen insanların varlığı arttıkça da medeniyetlerin yükseldiğine vurgu yaparak eğitim meselesinin varlık meselesi olduğuna dikkat çekti. Gençlerimizin geleceğini tanzim etme noktasında eğitimin ve bilginin çok önemli olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, bilginin kaynağı olan öğretmenler üzerinde çok fazla sorumluluk olduğunu dile getirdi. Gençlerin sevdaları ve büyük davaları olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, sahada olacaklarını, mücadele vereceklerini, dış dünyayı iç dünya haline getiren gençler yetiştirmenin hedefleri olduğunu vurguladı.


Doç. Dr. Hüseyin Şimşek'in oturum başlanlığı yaptığı panelde, Doç. Dr. Abdullah Aydın “Öğretmen Kavramı ve Rollerindeki Değişim”, Doç. Dr. Serdal Baltacı “Bilgisayar Destekli Eğitim”, Dr. Öğretim Üyesi Cahit Aytekin “Matematik Sınıflarında İletişim”, Dr. Öğretim Üyesi Davut Aydın ise “Çağdaş Rehberlik Anlayışı ve Öğretmenlik Mesleği” adlı sunumlarını yaptılar.

Doç. Dr. Abdülkerim Karadeniz'in oturum başkanlığı yaptığı panelde, Doç. Dr. Zafer Kuş “Eğitimde Değişimin Neresindeyiz?”, Doç. Dr. Tekin Çelikkaya “Eğitimde Okuma, Dinleme ve Anlatma”, Doç. Dr. Hüseyin Şimşek “Eğitimde Güncel Meseleler”, Dr. Öğretim Üyesi Davut Aydın ise “Rehberlik Yönlendirme ve Ekip Çalışması” sunumlarını yaptılar.