Bölgesel Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) Projesinde gelinen aşamalar düzenlenen çalıştayda değerlendirildi. 25 Kasım 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen 1. Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) Çalıştayına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, SAUTER Projesi Yürütücüsü İbrahim Dündar ve proje ekibi, akademik ve idari personel ile misafirler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, çalıştayın pilot üniversite projeleri kapsamında önemli olduğunu vurgulayarak, SAUTER Merkezinin açılması ile ilgili bazı çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Davetleri üzerine çalıştaya katılan hocalardan çalıştaya katkı sağlamalarını ve destek vermelerini isteyen Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, çalıştayın verimli geçmesi temennisinde bulunarak çalıştaya katılanlara başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt söz alarak üniversitemizin pilot üniversite seçilme aşamalarını ve projelerini anlattı. Yaklaşık 3 yıldır pilot üniversite projeleri üzerine çalıştıklarını ve projelerde çok yol kat ettiklerini belirten Kurt, SAUTER projesinde de önemli adımlar atmak için bu çalıştayı hazırladıklarını söyledi. Pilot üniversite projelerimizden Ceviz, Kaba Yem, Jeotermal Sera, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT) ve Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM) hakkında kısa kısa bilgiler veren Prof. Dr. Mustafa Kurt, projelerin son durumunu dinleyicilerle paylaştı. Tecrübe ve deneyimleri paylaşmak adına 1. Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) Çalıştayını başlattıklarını belirten Kurt, çalıştayın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın ilk oturumuna geçilerek Proje Yürütücüsü İbrahim Dündar, SAUTER Projesinin tanıtımını yaptı. Projenin amaçları hakkında katılımcılara bilgiler veren Dündar, SAUTER Projesinin Kırşehir ve üniversitemiz için oldukça önemli olduğunu belirtti. Sporcu sağlığı ve sağlık turizmi faaliyetlerinin jeotermal kaynaklar kullanılarak yaygınlaştırılması, sporcuların atletik performanslarının geliştirilmesi, yaralanmış sporcuların gerek cerrahi tedavisinde, gerekse spora dönüş dönemlerinde rehabilitasyon açısından destek olunması ve eğitim verilmesi, bunların ışığında bölgesel kalkınmaya destek olunması amaçlarından bazıları olduğunu söyleyen Dündar, çalıştay ile üzerinde duracakları konuların şehrin konumu ve sporcu çekimi, cihaz listesi ve sporcu sağlığı merkezinin yeri olduğuna dikkat çekti.

Çalıştayın ilk oturumunun devamında sporcuları Kırşehir’e çekmek için yapılması gerekenler görüşüldü. İkinci oturumda ise merkeze alınacak cihazlar hakkında fikir alışverişinde bulunularak öneriler değerlendirildi. İkinci oturumun ardından çalıştay ekibi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde incelemelerde bulunarak yapılması planlanan SAUTER Merkezi yerini gezdiler. Çalıştayın son oturumunda ise araştırma merkezinin düzenlenmesine yönelik öneriler değerlendirildi.

Oturumların sonunda çalıştaya davet edilen, fikir ve önerileri ile katkı sağlayan Acıbadem Hastanesi Hekimi Prof. Dr. Sinan Karaoğlu’na, Gloria Sports Arena’da görevli Hekim Prof. Dr. Ali Erdoğan’a, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Ergün’e, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Soner Akkurt’a ve Gloria Sports Arena’da görevli Emre Ak’a desteklerinden dolayı plaket verildi.