Özgün çalışmalar yapmak ve yeni tasarımlarla öne çıkan projeler üretmeyi amaçlayan üniversitemizde, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Sınai Mülkiyet Hakları Patent Eğitimi Semineri gerçekleştirildi. 4 Aralık 2019 tarihinde Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Konferans Salonunda düzenlenen seminer, üniversitemizde ilk defa yapıldı. Seminere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kurban ve akademik personel katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mustafa Kurt, gayrisafi yurt içi hasılada Ar-Ge harcamalarının yıllara göre oranları hakkında bilgi verdi. Ar-Ge harcamalarına olan artışın memnuniyet verici olduğunu ve bu oranın ürüne dönüşme oranında patent uygulamalarının önemine değindi.

Prof. Dr. Mustafa Kurt’un ardından bir konuşma gerçekleştiren Fikri ve Sınai Haklar Uzmanı Orhan Veli Çimen, 10 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren 6769 Sınai Mülkiyet Kanunu ile ortaya çıkan “Akademisyen Buluşu” hakkında bilgi verdi. Patent müracaatlarında akademisyenlerin dikkat etmesi gereken noktalara değinen Çimen, patentin eskiye göre daha hızlı ticarileştiğini sözlerine ekledi.

Seminer, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.