Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) çalışmalarına hızla devam ediyor. 200 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe Dili eğitimi ve 60 öğrenciye de genel İngilizce, YDS ile YÖKDİL eğitimi veren TÖMER, kurulduğu günden bu yana yaptığı önemli çalışmalar ile göz doldurmaya devam ediyor. Üniversitede yapılan çalışmaları yerinde takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 5 Aralık 2019 tarihinde TÖMER’i ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Tüm sınıfları tek tek ziyaret edip öğrencilerden çalışmaları ile ilgili bilgi alan Rektör Karakaya’ya Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Özdemir, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can ve beraberindeki öğretim elemanları eşlik etti.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Remzi Can, merkez hakkında Rektör Karakaya’ya bilgiler vererek merkezde, Türkçe dil eğitimi, YDS ve YÖKDİL kurslarının belirli periyotlar ile devam ettiğini belirti. Kursların tüm halka açık olduğunu dile getiren Can, kurs ücretlerinin de makul düzeyde olduğunu söyledi.


Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TÖMER’in üniversitemizde öğrenim gören tüm öğrencilerimiz için çok önemli bir merkez olduğunu söyledi. Üniversite olarak en önemli görevlerinin insan yetiştirmek olduğunu kaydeden Rektör Karakaya, uluslararasılaşma çalışmaları açısından TÖMER’in faaliyetlerinin anlamlı olduğunu vurguladı. Merkezin çalışmalarının bir amacının da kültürel etkileşime katkı sağlamak olduğunu anlatan Rektör Karakaya, TÖMER’in çalışmalarını her zaman desteklediğini söyledi.