Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile İslam Kültür ve Medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve onu yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak amacıyla 2019 yılı Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı olarak ilan edildi. Öğrencilerin kariyerlerine yön vermek, köklü tarihimiz ve medeniyetimizi öğrencilerin geleceklerini aydınlatmak için onlarla paylaşmayı hedefleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 31 Aralık 2019 tarihinde Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Düşünce Tarihimiz ve Fuat Sezgin isimli konferansta Rektör Karakaya öğrencilere Fuat Sezgin’in hayatına ve çalışmalarına dair bilgiler aktardı.

Anadolu kültürünün iyi anlaşılması ve bu kültüre sahip çıkılması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bir milletin kendi medeniyetini tanımadığında ya da ondan uzaklaştığında nereye ait olduğunu sürekli sorgulayacağını söyledi. İslam medeniyetinin bilim insanlarından örnekler veren Rektör Karakaya, öğrencilere ülkemizin önemli bilim insanlarından biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in eserlerini okumalarını ve onun eserlerinden çıkarımlarda bulunmalarını tavsiye etti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in eşine az rastlanan bir azim ve çalışkanlıkla İslam bilim ve düşünce tarihi üzerine çalışan önemli bir bilim insanı olduğunu belirten Rektör Karakaya, Fuat Sezgin’in eserlerinden örnekler vererek öğrencilere medeniyetimizin geçmişten bugüne kadar gelen köklerinin hep var olduğunu hatırlattı. Gençlere inancının tam olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, çok önemli bir medeniyetin varisi olarak Anadolu ruhunu iyi anlayarak buna göre çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

Rektör Karakaya konferans sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.