Ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan üniversitemiz, Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi ile yeni bir çehre kazandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun çalışmaları ve gayretleri sonucunda üniversitemize kazandırılan Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi, 2019 yılı mart ayında ilimizin ve üniversitemizin hizmetine açılarak sempozyum, kongre, çalıştay, ulusal ve uluslararası etkinliklerle ilimizde ve üniversitemizde çok sayıda misafir ağırladı.


Üniversitemiz Merkezi Yerleşkesinde 9 bin 856 m² alana sahip olan Kongre ve Kültür Merkezimizde etkinliklerin gerçekleştirilmesi amacıyla farklı özelliklere sahip birçok salonu bünyesinde barındırıyor. Tarihine ve değerlerine sahip çıkan üniversitemiz, şehrimizin ve ülkemizin önemli bilim insanlarını salon isimlerinde yaşatıyor. 

Fiziki imkanların hızla geliştiği bilimsel, sanatsal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezinde 632 kişi oturma kapasiteli 15 Temmuz Milli İrade Salonu, 220 kişi oturma kapasiteli Aşık Paşa ve Neşet Ertaş Salonu, 80 kişi oturma kapasiteli Cacabey, Prof. Dr. Erol Güngör ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonu, Süleyman Türkmani Toplantı Odası, Şeyh Edebali Seminer Salonu ve Muharrem Ertaş Salonu yıl boyunca düzenlenen etkinliklerle şehrin ve üniversitemizin ihtiyaçlarına cevap verdi.

Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Bölgeye Hizmet Veriyor

İlimizin ve bölgemizin parlayan yüzü olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, ev sahipliğini yaptığı çok sayıda etkinlikte Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi ile göz doldurdu. Hizmete girdiği günden bu yana hem üniversitemizin hem de ilimizin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte ve kalitede olan Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi, 2019 yılı içerisinde 15 Temmuz Milli İrade Salonunda 35, Aşık Paşa ve Neşet Ertaş Salonunda 52, Cacabey, Prof. Dr. Erol Güngör ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonlarında 15, Şeyh Edebali ve Muharrem Ertaş Salonunda 12 ve Süleyman Türkmani Salonunda 7 ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre, çalıştay, etkinlik, toplantı ve çalışmaya ev sahipliği yaptı. Aynı zamanda bin 500 kişi kapasitesine sahip olan Amfi Tiyatroda çok sayıda gençlik şölenleri ve mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. Toplamda üç bin kişi kapasitesine sahip olan Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi, üniversitemizin dışarıya açılan penceresi olarak ilerleyen dönemlerde çok daha fazla sayıda etkinliğe ev sahipliği yapmayı planlayarak kültürel ve sosyal etkinliklerin yanı sıra akademik çalışmaların da merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.