Öğrenciye yönelik faaliyetlerde yer alan, şehrimizdeki ve Kırşehir dışındaki öğrencilerle sık sık bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı Kırşehir Koleji öğrencileri ziyaret etti. 7 Ocak 2020 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette öğrenciler Rektör Karakaya’ya eğitim adına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Üniversitelerin evrensel kurumlar olduğunu ve dünyaya da bu gözle baktıklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin Kırşehir’den dünyaya erişecekleri bir kapı olmaya gayret ettiklerini belirtti. Hem ulusal hem de uluslararası toplantılarla ve eğitim-öğretim faaliyetleriyle Kırşehir’i her zaman dünya ile bağlantıda tutmaya çalıştıklarını anlatan Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Dünyaya açılacaksanız üniversite ile bir bağınızın olması lazım. Bizim asıl misyonumuz bu. Bilgi yerel değil evrenseldir ve hem fen anlamında hem de sosyal yapı anlamında dünya ile birlikte gider.”

Mevlana’nın pergel metaforunu öğrencilere açıklayarak onlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, kültürümüzü çok iyi tanımamız gerektiğinin altını çizdi. Bin 500 yıllık bir medeniyetin varisi olduğumuzu öğrencilere hatırlatan Rektör Karakaya, Anadolu topraklarında yetişen insanların kendi kültürünü öğrenerek ona sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Yapılan hizmetlerin öğrencilerin geleceklerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, gençliğin en kıymetli değer olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın şehre verdiği eğitim hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten öğrenciler, ziyaret sonunda Rektör Karakaya’ya karanfil verdi.