Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, geçtiğimiz günlerde yeni binalarına taşınan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 8 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen ziyarette Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez ve fakülte personeli ile bir araya gelen Rektör Karakaya’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ile daire başkanları eşlik etti.

Toplantı öncesinde fakültenin yeni binasını gezen Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindekiler, binanın fiziki ve genel durumu hakkında fakülte yönetimi ile yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerin ve personelin bina ihtiyacının giderilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Rektör Karakaya, bir binaya sanatçı elinin değmesi ile binanın ne kadar değişebileceğinin en güzel örneğinin Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya, eksikliklerin kısa sürede giderilerek fakülte binasında üniversitemize layık kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağını kaydetti.

Dekan Ölmez: “Öğrencilerimiz Artık Modern Ortamlarda Sanatsal ve Kültürel Faaliyetlerini Sürdürecek”

Toplantıda bir konuşma yapan Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, yeni binalarına taşınmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere binanın yapımı aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Güzel Sanatlar Fakültesi binasının yapılması ile üniversitemizin en önemli ihtiyaçlarından birinin giderildiğini söyleyen Dekan Ölmez, öğrencilerin yeni ve modern sınıflarda eğitimlerinin devam etmesinin onları akademik ve sanatsal anlamda güçlendireceğini kaydetti. Fakülte binasının üniversitemize kazandırılması ile sanatsal ve kültürel faaliyetlerini artık kendi binalarında ve modern ortamlarda gerçekleştireceklerini vurgulayan Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin sanatsal ve kültürel etkinliklerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Rektör Karakaya: “Göreve Geldiğimiz Günden Bu Yana Üniversitemize 16 Bina Kazandırdık”

Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Nurhan Ölmez’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaparak yeni binalarına taşınan fakülte yönetimi ve personeline hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Üniversitemizde Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapılan 2 Bin 664 Yataklı Kız Öğrenci Yurdunun hibesi ile Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin temelinin atıldığını anlatan Rektör Karakaya, önceliklerinin her zaman öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermek olduğunu belirtti. Göreve geldiği günden bu yana toplamda 16 binanın inşaatını tamamladıklarını dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, binaların yapımında gösterdikleri sabrın şimdi meyvesini yiyor olmaktan mutlu olduklarını söyleyerek bu süreçte emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.

Rektör Karakaya: “Sanallaşan Gençliğimizi Bilgi Envanterimiz ile Reel Dünyaya Çekmeliyiz”

Öğrencilerin her zaman en iyiye ve en güzele layık olduklarını ve onlara en iyi ve güzeli vermek için çaba sarf ettiklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya hem öğrencilerimiz hem personelimiz hem de üniversitemiz için bugünün dünden daha güzel olacağına inandığını kaydetti. Rektör Karakaya, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin şehirle bütünleşerek şehrin üniversitemiz ile yakınlaşmasını sağlayacak bir fakülte olacağını söyledi. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinin sanatsal ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak bir görevi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Sanallaşmaya başlayan gençliğimizi bilgi envanterimiz ile reel dünyaya çekmeliyiz.” dedi. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binasının öğrencilerimiz, personelimiz ve üniversitemiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Karakaya, öğrencilere ve personele çalışmalarında başarılar diledi.