Kaliteli ve nitelikli eğitim amacıyla durmadan çalışmalarına devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, rektörlük görevinin yanı sıra eğitim faaliyetlerine de katkı sağlıyor. İnsana ve insani değerlere önem vererek geleceğimizin ve tarihimizin mirasçısı olan öğrencilerin donanımlı bireyler olması için eğitime dair yaptığı çalışmalarla alana katkı sunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 10 Ocak 2020 tarihinde Balıkesir’de Şule Yüksel Şenler Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. “Geçmişimizden İlhamla Geleceğimizi İnşa Etmek” isimli söyleşi öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Gençlerin geleceğine ışık tutmak ve onların kariyer hedeflerine ilişkin yol gösterici olmak amacıyla sık sık öğrencilerle bir araya gelen Rektör Karakaya, Anadolu kültür ve medeniyetinin sahip olduğu önemli değerleri ve bu değerlere neden sahip çıkılması gerektiğini öğrencilere anlattı. Rektör Karakaya söyleşide eğitim sistemimizdeki eksiklerin tespit edilerek bu eksiklere göre çalışmalar yapılması gerektiğini ve insanın merkeze alındığı eğitim sistemlerinin başarılı olacağını ifade etti.

Rektör Karakaya İdari Çalışmalarının Yanında Akademik Çalışmalarına da Önem Veriyor

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişimi için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Vatan Karakaya, bir taraftan da Türk Eğitim Sistemi üzerine bilimsel çalışmalar yapıyor. Çok sayıda akademik başarısı bulunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Türkiye’nin her yerinde katıldığı konferanslarda Matematiksel Düşüncenin Tarihi Gelişimi ve Eğitimde Konumlandırılması konularında konuşmalar yapıyor.

Üniversitelerin bilgi üreten merkezler olduğunu ve akademik çalışmaların toplum yararına yapılması gerektiğini ifade eden Rektör Karakaya, akademisyenlerin daha fazla, daha kaliteli ve daha özgün çalışmalar yapmasının ülkemizi önemli yerlere getirebileceğinin altını çizdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin adının daha da yukarılara taşınabilmesi için öğretim elemanlarına çok iş düştüğünü vurgulayan Rektör Karakaya, üniversite yönetimi olarak akademisyenlerin yapacağı her çalışmanın yanında olduklarını söyledi.  

Ülkelerin hedeflerinin bilimsel verilere dayanması gerektiğini her fırsatta dile getiren ve bilim politikalarının sürekli gündemde olmasını savunan Prof. Dr. Vatan Karakaya, eğitimde eğiticilerin eğitiminin de önemli olduğunu belirtti.

Rektör Karakaya Tarihimize ve Kültürümüze Sahip Çıkmaya Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 2019 yılı İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı olarak ilan edildi. İslam Kültür ve Medeniyetini gelecek kuşaklara daha iyi anlatmak, köklü medeniyetimizin mirasçısı olan gençlere faydalı bilgiler aktarmak ve bu yıla özel etkinlikler düzenlemek amacıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın da bünyesinde yer aldığı bir komisyon oluşturuldu.

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında düzenlenen çok sayıda panel, çalıştay ve konferansa katılan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu etkinlikler kapsamında 10’dan fazla konferans verdi. Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İslam Kültür ve Medeniyetine olan katkılarından dolayı Sezgin’i gençlere tanıtmak amacıyla Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde yer alan konferans salonlarından birine Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonu adı verildi.

Eğitim adına durmadan çalışmalar yapan Rektör Karakaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yazdığı kitaplardaki bilgiler ışığında Türkiye’de alanında ilk olacak bir Matematik Tarihi literatür araştırması yapmaya başladı.