Alanında uzman bireyler yetiştirmek amacıyla 2007 yılında kurulan ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun gayretleri sonucunda 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 60 öğrenci alarak geleceğin hekimlerini yetiştirmeye başlayan Tıp Fakültemiz, 300’den fazla öğrencisine yeni binasında ve modern imkanlarla eğitim hizmeti sunuyor. Nitelikli akademik kadrosuyla, kaliteli ve alanında uzman hekimlerin yetiştirildiği Tıp Fakültemizde imkanlar günden güne iyileştiriliyor. 

Bodrum ve zemin hariç üç kattan oluşan ve 17.338,25 m2 kapalı alana sahip olan Morfoloji Binasında hayvan laboratuvarı, kafeterya ve 201 araçlık otopark bulunuyor. Bodrum katta; 636 kişi kapasiteli 4 amfi, 1 tıbbi beceri laboratuvarı, 3 bilgisayarlı sınav odası, 1 çok amaçlı salon, teknik hacimler ve sığınak yer alıyor. Binanın zemin katında 12 derslik, 29 akademisyen ve asistan odası, 2 öğrenci laboratuvarı, 1 okuma salonu, 1 maket odası, 1 kadavra odası, 1 seminer odası, 4 PDÖ dersliği ve 1 ofis bulunuyor. Birinci katta ise 3 öğrenci laboratuvarı, 6 araştırma görevlisi laboratuvarı, 25 akademisyen ve asistan odası, 9 OSCE odası, 1 öğrenci bekleme salonu, 4 debrifing odası, 1 öğretim üyesi sınav değerlendirme odası, 2 simule hasta odası, 2 grup çalışma odası ve 3 ofis bulunurken binanın ikinci katında 4 öğrenci laboratuvarı, 7 araştırma görevlisi laboratuvarı, 2 PDÖ dersliği, 40 akademisyen ve asistan odası ve 4 ofis yer alıyor. Morfoloji binasının üçüncü katı ise 10 öğretim görevlisi odası, dekan odası, 2 dekan yardımcısı odası, 5 ofis, 2 mescit, 4 rezerv oda ve 1 depo bulunacak şekilde hazırlandı.

Rektör Karakaya: “İnsan Odaklı Yönetim Anlayışıyla Uzman Bireyler Yetiştirmeyi Amaçlıyoruz”

Öğrenciler temel eğitimlerini tamamlarken bir taraftan da Morfoloji Binasının yapımı tamamlandı. Morfoloji Binası inşaatının hızla tamamlandığı Tıp Fakültesine taşınmalar başladı. Öğrencilerin donanımlı ve modern ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri için çalışmalarını hızla devam ettiren Rektör Karakaya, “Tıp Fakültemizin şehre ve üniversitemize yapacağı katkıları göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı hızlandırdık.” dedi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin insan odaklı bir yönetim anlayışı ile geleceğe uzman bireyler yetiştirme amacında olduğunu anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tıp Fakültemiz için gerekli olan Morfoloji Binasının yapımının öğrenci alımının onaylanmasının ardından hızla yatırım programlarına dahil edilmesini sağladık. Temel tıp eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz artık yeni binalarında eğitimlerine devam edecek. Tıp Fakültemizin kurulması ile sağlık hizmetlerinde de kaliteyi yakalamak için çalışıyoruz.”

İnsan hayatının öneminden bahseden Rektör Karakaya, insanın söz konusu olduğu yerde ihmalin olmaması gerektiğinin altını çizdi. Tıp Fakültesi öğrencilerine de insan hayatının önemini anlatarak eğitim verdiklerini söyleyen Rektör Karakaya, yeni kurulan bir fakülte olmalarına rağmen Tıp Fakültesinde çok geniş imkanların bulunduğunu sözlerine ekledi.