Üniversitemizde kaliteli eğitim ve öğretimi sürdürmek, üniversitemizin tüm akademik ve idari birimlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerinin insan odaklı olarak yerleşmesini sağlamak, faaliyetlerin sağlıklı, güvenli ve kaliteli bir şekilde devam edebilmesi için akademik ve idari personel ile öğrencilerimize İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimleri verildi. Bu eğitimlerle İş Sağlığı ve Güvenliği politikaları çerçevesinde risk ve tehlikeleri ortadan kaldırarak, teknolojik gelişim ve değişimlerin kullanılmasına açık, yenilikçi ve güvenli bir üniversite ortamı oluşturmak amaçlanıyor.


Küçük: “İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Bilinç ve Farkındalık Uyandırmak İstiyoruz”

Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz İSG eğitim belgesi aldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğünün çalışmalarına ilişkin bilgiler aktaran Üniversitemiz Genel Sekreteri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Mehmet Zeki Küçük, verilen eğitimlerle üniversitemiz personeli ve öğrencilerinde bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından 2019 Ocak ve Eylül ayları arasında personel ve öğrenciler için 14 eğitim düzenlendiğini anlatan Mehmet Zeki Küçük, bu eğitimler sayesinde 194 personelin ve 629 öğrencinin İSG temel eğitim belgesi almaya hak kazandığını belirtti. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununa göre tüm çalışanların İSG temel eğitimi alma zorunluluğunun bulunduğunun altını çizen Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, bu kapsamda 11 Kasım 2019 ve 07 Ocak 2020 tarihleri arasında 18 İSG temel eğitiminin düzenlendiğini ifade etti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğünün İSG temel eğitimlerinin yanı sıra rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de verdiğini söyleyen Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, bu bağlamda oluşturulmuş İSG kurullarının eğitim, bilgilendirme, çalışma alanlarının gözden geçirilmesi ve birimlerin talepleri doğrultusunda bilgi ve destek sunduklarını da kaydetti. Ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile YÖK’ün İş Sağlığı ve Güvenliği bilincinin oluşması noktasında önemsediği İSG öğrenci topluluğunun kurulmasını sağladıklarının da bilgisini veren Mehmet Zeki Küçük, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğünün çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Genel Sekreter Küçük, eğitimi veren Öğr. Gör. Burhan Demirdaş, İş Güvenliği Uzmanı Şeyhmus Aydın, İş Güvenliği Uzmanı Hakan Seyfi ve Hemşire Pınar Tekcan’a teşekkür etti.