Kalite Yönetim Belgesine sahip ilk devlet üniversitesi olma özelliğiyle Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi diğer üniversitelere öncü olmaya devam ediyor. İnsan odaklı kaliteyi esas alan, kaliteyi kurum kültürü haline getirme anlayışıyla hareket eden, yeterlilik temelli eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten ve paydaşlarıyla dayanışma içinde sürekli iyileştirmeyi esas alan üniversitemiz, kalite tecrübelerini bu kez Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesiyle paylaştı. 14 Şubat 2020 tarihinde makam ziyaretinin ardından Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Niğde  Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Niğde  Ömer Halisdemir Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Özge Demiral ve beraberindekilerle Üniversitemiz Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, Ekrem Öztürk ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi katıldı.

Rektör Karakaya: “Stratejik Planımızın Gerçekleşme Oranı Yüzde 82” 

Kalite çalışmaları ve süreçleri hakkında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ile beraberindekilere bilgiler veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, tüm katılımcıların gayreti olmadan kalitenin ortaya çıkmasının mümkün olmadığını söyledi. Kalite süreçlerinde etkin katılımın önemini anlatan Rektör Karakaya, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu şartlarına göre üniversitemizde nelere dikkat edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında yapılan toplantıda da stratejik plana göre hareket ettiklerini kaydeden Rektör Karakaya, eylemlerin ölçme-değerlendirmesini bu planlar çerçevesinde gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 2015 yılında kalite yolculuğuna başlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tüm personeli ile bu süreci içselleştirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, geldikleri nokta itibariyle stratejik planlarının gerçekleşme oranının yüzde 82 olduğunu belirtti.  

Rektör Karakaya: “Kalite Komisyonları Birbirini Besleyecek Şekilde Kurgulandı”

Yeni bir bakış açısıyla kalite anlayışını yürüttüklerine değinen Rektör Karakaya, bu süreçte sistemli şekilde çalıştıklarını ve hangi birimin ne zaman hangi raporlamayı yapacağının belli olduğunu söyledi. Oluşturdukları komisyonlarında bu sistemin sacayakları olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Tüm komisyonları birbiriyle etkileşim içinde olacak ve birbirini besleyecek şekilde kurguladık. Bizim oluşturduğumuz bu sistem şu an diğer kamu ve özel kuruluşlara örnek oluyor. Kalite sürecini özümsememiz ve bunu tüm personelin disiplinli şekilde uygulaması meyvelerini veriyor.”

Son dört yıl içinde uyguladıkları Kalite Yönetim Sistemini yazılıma çevirdiklerini ifade eden Rektör Karakaya, bu yazılımla 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütlerini içinde barındıran bir sistem oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Üniversitemiz Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Şimşek, İç Kalite Güvence Sistemi, AYDEP, KEYPS, BYBS ve eğitimde sınıf içinde yapılan değişiklikler ile ilgili sunum yaptı. Şimşek’in ardından Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve YÖKAK Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili sunumunu katılımcılarla paylaştı. Sunumların yapılmasının ardından katılımcıların soruları cevaplandı. Toplantı sonunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, verdiği bilgilerden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine teşekkür etti.