TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yürütülen “Türkiye’nin Terörizmle Mücadele Kapasitesini Geliştirmek: Gençlik Boyutu” başlıklı projesi kapsamında düzenlenen Gençten Gence-P2P Yarışmasına katılan Üniversitemiz Yeni Dünya Uluslararası İlişkiler Topluluğu, yarışmada ikincilik elde etti. “Türkiye'nin Terörizm, Şiddet ve Aşırıcılıkla Mücadelesinde Genç Duruş” ana başlığı altında, TEPAV ve TOBB-ETÜ öncülüğü ve himayelerinde gerçekleşen proje yarışmasına Üniversitemiz Yeni Dünya Uluslararası İlişkiler Topluluğu, “Bir El Uzatmak Yeterli” projesi ile katıldı.

Ön elemeden başarı bir şekilde çıkan topluluğumuz, 2 Mart 2020 tarihinde Ankara’da yapılan ikinci aşama proje yarışmasından da ikincilik ile ayrıldı. Gençten Gence-P2P yarışması gençliğin radikalleşme karşısındaki kırılganlığını azaltmak amacıyla Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversite öğrenci topluluklarının katılımıyla gerçekleşti. Topluluğumuz projesinin ana çıktıları olan ‘Gençliğin Bilgilendirilmesi/Bilinçlendirilmesi Konferansları’ ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘El’ isimli kısa film, izleyenlerden ve jüri üyelerinden tam puan aldı.

Topluluk Akademik Danışmanı Dr. Burak Güneş konu hakkında yaptığı açıklamada, projeye ve öğrenci topluluğuna süreç boyunca destek veren Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’e, projenin çıktılarının oluşmasında desteklerini esirgemeyen Ahi Evran Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerine ve projeyi en başından sonuna kadar büyük bir titizlikle hazırlayan ve sunan topluluk üyelerine teşekkür ederek üniversitemizin vizyonunda gençlerin ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi.



“EL” İsimli kısa filme ulaşmak için tıklayınız.