Kaliteyi kurum kültürü haline getirmeyi başaran Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kalite Yönetim Sistem Belgesine sahip ilk devlet üniversitesi olma özelliği ile diğer üniversitelere model olmaya devam ediyor. Kalite çalışmalarımız hakkında bilgi almak üzere Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 4 Mart 2020 tarihinde rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette kalite çalışmaları görüşüldü.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kaliteyi kurum kültürü haline getirerek tüm birimlerinde yaşatmayı başardığını belirten Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitemizin kalite çalışmalarında yürüttüğü başarılı çalışmalarla da kendilerine model olduğunu söyledi. Üniversitelerin artık kalite çalışmalarını etkin bir şekilde yürütmesi gerektiğini vurgulayarak kaliteli eğitim sunmayı hedef haline getirmesinin önemli olduğunu anlatan Rektör Kul, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bu görevi en güzel şekilde başardığını ve üniversitemizin bu alanda öncü olduğunu kaydetti. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak kendilerinin de en yakın zamanda Kalite Yönetim Sistem Belgesini almak istediklerini dile getiren Prof. Dr. Mehmet Kul, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.  

Ahilik Kültürünün hayat bulduğu bu topraklarda kaliteyi hem yaşayıp hem yaşatmanın Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalitenin en kapsamlı şekilde uygulanacağı alanlardan birinin eğitim olduğunu vurgulayarak bunu uygulayacak en önemli kurumların da üniversiteler olduğunu söyledi. Kaliteyi kurum kültürü haline getirerek özümsediklerini ve personelinden öğrencisine kadar tüm birimlerimizde kaliteyi yaşattığımızı anlatan Rektör Karakaya, şimdiki hedeflerinin de “EFQM Mükemmellik Ödülü” olduğunu kaydetti. Kırşehir’in her alanda öncü bir il ve öncü bir üniversiteye sahip olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul’a teşekkür etti.