Kadına önem veren ve toplum yapısının kadının varlığı ile şekillendiğini savunan üniversitemiz yönetimi, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversitemiz kadın personelinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 9 Mart 2020 tarihinde Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük ve Genel Sekreter Yardımcısı Osman Savaş Çetiner, Rektörlük Binasında görev yapan kadın personeli odalarında tek tek ziyaret etti.

Kadınların hem sosyal hayatın hem de iş hayatının içerisindeki öneminden bahseden üniversite yönetimimiz, kadınların pek çok alanda sağladığı başarı ile ülke kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Gelecek neslin kadınlarla birlikte var olacağını belirten üniversite yönetimimiz, kadının hayatın içerisinde bulunduğu yere dikkat çekerek hak ettiği saygıyı görmesi gerektiğini vurguladı. Kadına ve kadın haklarına saygılı bir üniversite misyonuyla yoluna devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde kadınların her daim yönetim kademesinde yer alması için desteklerinin devam edeceğini belirten yöneticilerimiz, kadın personelimize karanfil vererek onların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.