Üniversitemizin akademik ve idari alandaki işleyişini yakından takip eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitemiz Genel Sekreterliği tarafından düzenli aralıklarla gerçekleştirilen Daire Başkanları Toplantısına katıldı. 10 Mart 2020 tarihinde Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Genel Sekreter Yardımcısı ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Savaş Çetiner, Personel Daire Başkanı Mehmet Aksoy, Bilgi İşlem Daire Başkanı Canfer Memoğlu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Süleyman Çelik, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Fahrettin Yüksel, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Şenol Bayram, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hakan Seyfi ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya katıldı.

Rektör Karakaya: “Her Birim Üzerine Düşen Sorumluluğu Yerine Getirmelidir”

Daire Başkanları Toplantısında üniversitemizin genel durumu ve daire başkanlıklarının faaliyetleri hakkında ayrı ayrı bilgiler alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizde düzenli işleyen bir sistem olduğunu ve bu sistemin Kalite Yönetim Sistemi sayesinde daha da işlerlik kazandığını anlattı. Üniversitemizde her birimin ayrı sorumluluğu olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, bu sorumluluğu birimlerin kendi alanlarında da sağlıklı bir şekilde yürütmeleri gerektiğini anlattı. Üniversitelerin akademik çalışmalara yoğunluk vermesi, proje üretmesi ve ülkenin bilim dünyasına katkı sağlamasının öncelikli amacı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Biz bilimsel çalışmalar yürütürken idari personelimiz de bizim yükümüzü hafifletmelidir.” şeklinde konuştu.

Rektör Karakaya: “İdari İşleyişte Profesyonellik Önemlidir”

Belirli bir amaç için birlikte çalışmanın önemine değinen Rektör Karakaya, “Birlikten kuvvet doğar.” diyerek akademik ve idari personel fark etmeksizin üniversitemizin amacı doğrultusunda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini anlattı. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitim-öğretim gördüğü Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin akademik gelişmişliğinin yanı sıra profesyonel çalışma prensibine de sahip olması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, düzenli, disiplinli ve gerektiği gibi çalışmanın ülkemizin gelişimine hem ekonomik hem de sosyal anlamda katkısı olacağını vurgulayarak “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için sorumluluğunu yerine getirmelidir.” dedi.

Rektör Karakaya: “Üniversitemiz Adına Yakışır İşler Yapmaya Devam Edecek”

Üniversitemizin KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (ÜNİKOP) 2020 Dönem Başkanı olduğunu da belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bu görevi de başarıyla yerine getireceğine inandığını söyledi. UNİKOP Dönem Başkanlığı görevi ile üniversitemizin sorumluluğunun bir kat daha arttığını kaydeden Rektör Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tüm birimlerinin hep birlikte bu sorumluluğa katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. “Sorumlu olduğunuz görevlerinizi en iyi şekilde gerçekleştirmenin planını yapın.” diyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, daire başkanlarına görevlerinde başarılar diledi.