Üniversite rektörleri ile sürekli iletişim halinde olan ve onlarla istişarelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya 11 Mart 2020 tarihinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaret etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin 2016 yılında 41 üniversite içinden 5 pilot üniversite arasına seçilme sürecinden bahseden Rektör Karakaya, dört yıllık süreçte hayata geçirilen pilot üniversite projelerini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde anlattı. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi ile üniversitelerin artık illerinde ve diğer üniversitelerde kalkınmaya katkı sağlayacak projeler üretilmesinin amaçlandığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) bu proje ile üniversitelere yeni misyonlar yüklediğini vurguladı.

Rektör Karakaya : "Üniversitemiz Kendini Mükemmelleştirme Yolunda Adımlar Atıyor"

Ahilik Kültürünün hayat bulduğu bu topraklarda kaliteyi hem yaşayıp hem yaşatmanın Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin en önemli hedeflerinden bir diğeri olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kalitenin en kapsamlı şekilde uygulanacağı alanlardan birinin eğitim olduğunu vurgulayarak bunu uygulayacak en önemli kurumların da üniversiteler olduğunu söyledi. Kaliteyi kurum kültürü haline getirerek özümsediklerini ve personelinden öğrencisine kadar tüm birimlerimizde kaliteyi yaşattığımızı anlatan Rektör Karakaya, şimdiki hedeflerinin de “EFQM Mükemmellik Ödülü” olduğunu kaydetti. Kalite süreçlerinin ana fikrinin Ahilik ilkeleri ve prensipleri olduğuna işaret eden Karakaya, şöyle devam etti: "Bizi kalite yolculuğuna başlatan ilk fikir bin yıllık tarihsel bir temsilci olan Ahi Evran-ı Veli oldu. Ahilik diyarında Ahi Evran-ı Veli'nin meftun olduğu bir şehirde böyle bir çalışma yapılacaksa bunun öncüsü biz olmalıyız diye düşündük ve adımımızı attık. Kaliteyi, dört yıl önce niyete, daha sonra projeye ardından da hayata geçirdik. Bu süreçleri başarı ile tamamladık ve şu anda üniversitemiz bu kurumsal nitelikle kendini mükemmelleştirme yolunda bir adım daha atıyor. EFQM Mükemmellik Ödülü için tüm birimlerimizin üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceklerine inanıyorum."

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl gerçekleştirilecek olan VI. Uluslararası Ahilik Sempozyumu’na Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı da davet eden Rektör Karakaya, daha önce yapılan sempozyumlarda sunulan bildirilerden oluşan tanıtım kitaplarını Rektör Alişarlı’ya takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkür etti.