Nitelikli eğitimin yanı sıra şehrin ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran üniversitemiz, Tıp Fakültesi akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. 1 profesör ve 1 doktor öğretim üyesi ile hastalarına hizmet veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde 1 doçent ve 1 doktor öğretim üyesi daha göreve başladı.

Üstlendiği misyon ile Ahilik geleneğinin ışığında evrensel bilime yön veren bir Tıp Fakültesi olma amacıyla yoluna devam eden Tıp Fakültemizde eğitimde kalite ve insan sağlığı önceliğini koruyor. Başarılı doğumlar ve ameliyatların yanı sıra güncel tedavi yöntemlerinin de uygulandığı Tıp Fakültemizde Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde eksiklerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar da hızla devam ediyor.

Rektör Karakaya: “Bu Bölümde Yakın Zamanda Asistan Eğitimlerine Başlayacağız”

Küresel bir salgın olan Koronavirüs Salgını nedeniyle ülkemizin bu zor günleri atlatması için çalışmaların durmadan devam ettiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, milletimizin her daim yanında olduklarını belirterek sağlık sektörünü güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Bir yandan Kırşehir halkının ihtiyaçlarını gözetirken bir yandan da Tıp Fakültesinin akademik gücüne güç katmak istediklerini anlatan Rektör Karakaya, sağlık alanında yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Tıp Fakültesinin mevcut kadrosunun yanı sıra eksiklerin olduğu bölümlerin güçlendirildiğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Kırşehir’in üniversitemizden ve Tıp Fakültemizden beklentileri büyük. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümümüzdeki eksikleri hızla tamamlamamız gerekiyordu. Kırşehir halkının sağlık sorunlarına çözüm aramak için başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavisine Kırşehir’de devam etmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümümüzde 4 öğretim elemanımız şu an görev yapıyor. Yakın zamanda bu bölümde asistan eğitimlerine başlayacağız. Başvurularımızı yaptık ve gerekli izinlerin alınmasının ardından Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümümüzde asistan eğitimleri de vererek uzman hekimler yetiştireceğiz.