Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Merkez Yerleşke içerisinde yer alan ve kısa zaman sonra temeli atılacak olan Kütüphane Binası arazisinde incelemelerde bulunarak bina ve süreçler hakkında bilgi aldı. 19 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşen incelemede Rektör Karakaya'ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük de eşlik etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ihtiyacı olan Kütüphane Binası için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan 27 Mayıs 2016 tarihinde üniversitemizde düzenlenen fahri doktora tevdi töreninde talepte bulunan Rektör Karakaya’nın bu talebi karşılık bulmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından üniversitemize yapılacak olan Kütüphane Binası için gerekli olan protokoller imzalandı. Geçtiğimiz günlerde Kütüphane ve İslami İlimler Binasının 2020 Yatırım Planına dahil edilmesi ile birlikte bu süreç hız kazandı.

Kütüphaneleri üniversitelerin kalbi olarak değerlendiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kütüphane Binasının önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek yapılan tüm akademik çalışmalarda ve eğitim-süreçlerinde kütüphanelerin en etkili yerler olduğunu söyledi. Günden güne gelişen üniversitemizin hem akademik hem de fiziki eksiklerinin kısa sürede tamamlandığını belirten Rektör Karakaya hem üniversitemizin hem de şehrimizin faydalanacağı Kütüphane Binamız için katkı sağlayan herkese teşekkür etti.