Bilimsel çalışmalara önem veren ve bilim dünyasına katkılar sunmayı amaçlayan üniversitemiz 5. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresine ev sahipliği yapıyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Uluslararası Stratejik Sağlık Araştırmaları Merkezi (USSAM) ortaklığında düzenlenen 5. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresinin açılışı 9 Temmuz 2020 tarihinde Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşti. Kongreye Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kongre Başkanları Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Musa Özata, USSAM Üyesi Prof. Dr. Ramazan Erdem ve Doç. Dr. Sedat Bostan ile ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanları katıldı.

Özata: “Kongrenin Ana Teması Sağlık Hizmetleri İçin Daha İyi Yönetim Olarak Belirlendi”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Özata, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek bu yılki kongrenin ana temasının “sağlık hizmetleri için daha iyi yönetim” olduğunu söyledi. Özata, kongrenin düzenlenmesindeki amaçlarının yapılan çalışmalara güç katmak olduğunu belirterek başta sağlık yönetimi, ebelik, fizyoterapi gibi alanların sorunlarına ve çözüm önerilerine eğileceklerini anlattı. Düzenlenen kongrenin bilim dünyası için önemli sonuçlarının olacağına inandığını belirten Prof. Dr. Musa Özata kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.

Bostan: “Modern Aydınlanma Çağından Dijital Çağa Geçiş Başlıyor”

Prof. Dr. Musa Özata’ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan USSAM Üyesi ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Sedat Bostan, Türkiye’den ve dünyadan katılımcıların yer aldığı kongrede Covid-19 ile ilgili beş oturum gerçekleştirileceği bilgisini verdi. 5. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresini planlarken pandemi sürecinin yaşanmadığını anlatan Bostan, güncel sıkıntıları kongrede tartışmak istediklerini ve bilimsel fayda sağlamaya çalışacaklarını söyledi. Batı ülkelerinin Covid-19’la mücadelede başarısız sınavlar verdiklerine değinen Bostan, Türkiye’nin yenilenen sağlık sistemi sayesinde süreçten kıyasen daha az kayıpla çıkmayı başardığını belirtti. Artık Modern Aydınlanma Çağından Dijital Çağa geçişin net bir şekilde hissedildiğinin altını çizen Doç. Dr. Sedat Bostan, değişen toplum, çevre ve teknolojiye uyumun ve kendini yenilemenin kritik bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Karahocagil: “İhtisaslaşan Projelerle Desteklenen Güçlü Bir Üniversite Hedefiyle Yolumuza Devam Ediyoruz”

USSAM Üyesi ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Sedat Bostan’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil bir konuşma yaptı. Önemli ve güncel konuların konuşulmasından ve böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirten Karahocagil, teletıp ve video konferans şeklinde oturumların gerçekleşeceğini anlattı. Kendisinin de bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı olduğunu anımsatan Karahocagil, sağlık sistemimiz sayesinde pandemi sürecinin ülkemizde yıkıcı bir etkisinin olmadığının altını çizdi. Sürecin olumlu seyretmesinde sağlık personelinin özverili çalışmalarının etkisinin büyük olduğunu ifade eden Karahocagil sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sağlık personelimizi sürece olan katkılarından dolayı kutluyorum. Görev şehidi çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet diliyor, hayırla yâd ediyorum. Yaşanan pandemi ile sağlık eğitiminin çok önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Biz de üniversite olarak yeni Morfoloji Binamızda modern bir eğitim veriyoruz. Üniversitemizi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT), Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM), Sporcu Sağlığı Araştırma, Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi (SAUTER) sayesinde uluslararası düzeyde sağlık mükemmeliyet merkezi yapma amacındayız. İhtisaslaşan projelerle desteklenen güçlü bir üniversite hedefiyle yolumuza devam ediyoruz.”

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in konuşmasının ardından kongre oturumlarına geçildi. 9-11 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan kongre, dijital ve fiziki oturumların yapılmasının ardından sona erecek.