Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında yer alan üniversitelerden, gıda ve hayvancılık alanlarında ihtisaslaşacak 6 üniversitenin rektörü ve projeden sorumlu rektör yardımcıları ile YÖK Başkanlığında bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Üniversitelerin çalışmaları hakkında değerlendirme yapmak amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında 9 Temmuz 2020 tarihinde yapılan toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Bingöl, Burdur Mehmet Akif Ersoy, Kırklareli, Muş Alparslan ve Siirt Üniversitelerinin rektörleri ve ilgili rektör yardımcıları katıldı.

Toplantıda pilot üniversiteler proje kapsamında ihtisaslaşacakları gıda ve hayvancılık alanlarında şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek geleceğe dönük alan bazlı projeksiyonlarını paylaştılar. Yapılan çalışmaların ülkemiz açısından çok önemli olduğunu kaydeden YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, bu proje kapsamındaki üniversitelerimizin ihtisaslaşmaya yönelik faaliyetlerini yakından takip etmeye ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Rektör Karakaya: “Bölgesel Kalkınmaya Yön Vereceğiz”

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında ülkemizdeki üniversitelerin benzeşik olmaktan kurtulmasının hedeflendiğini anlatan Prof. Dr. Vatan Karakaya, Termal Seralarda Kümelenme, Kaba Yem Üretimi ile Ceviz Odaklı Kalkınma ve Gelişim Projelerinde ilerleme kaydettiklerini ve bölgesel kalkınmaya yön vererek istihdam alanları oluşturmaya başladıklarını söyledi. Hazırlanan projelerle ülkemizin önemli ihtiyaçları arasında yer alan yerli gıda üretimini geliştirmeyi amaçladıklarının altını çizen Rektör Karakaya, Ar-Ge çalışmalarıyla özel sektörün önünü açıcı çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda önemli sonuçların kaydedildiğinin altını çizen Rektör Karakaya, istihdama ve üretime yönelik çalışmalarının hız kazanarak devam edeceğini sözlerine ekledi.