Kırşehir Valiliği tarafından koordine edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yapılan programlara Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya da katıldı. 13 Temmuz 2020 tarihinde Cacabey Meydanı’nda Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Temalı Fotoğraf ve Resim Sergisine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ve ilgili kurum amirleri katıldı.
Serginin açılışı Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ve dua etmesi ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Temalı Fotoğraf ve Resim Sergisinin açılışı yapıldı.




Rektör Karakaya: “Birlik ve Beraberliğimizi Muhafaza Etmeliyiz“

Açılışın ardından Vali İbrahim Akın’la birlikte sergiyi gezen Rektör Karakaya, serginin amacının çok özel ve anlamlı olduğunu dile getirdi. Anadolu’nun dünyanın iki yarısını bir araya getiren köprü görevi oluşturduğu için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Rektör Karakaya, bu toprakları vatan edinmiş bir millet olarak her daim uyanık ve tetikte olunması gerektiğini anlattı. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece önümüzdeki engelleri her zaman aşabilecek güce sahip olduğumuzu altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.