Yayın hayatına 2017 yılında başlayan, yılda üç sayı şeklinde yayınlanan ve tıbbın her alanından Türkçe ve İngilizce dillerinde makaleler kabul eden Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesinin resmi hakemli bilimsel tıbbi dergisi Ahi Evran Medical Journal, 2019 yılı sayıları itibariyle artık ULAKBİM TR-DİZİN’de indeksleniyor. Yakın zamanda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üniversitelerarası Kurul tarafından yapılan doçentlik başvurusu düzenlemelerinde ULAKBİM TR-DİZİN’de indekslenen dergilerde araştırma makalesi yayınlamak asgari başvuru koşullarına dahil edilmişti. ULAKBİM TR-DİZİN, başvuruda bulunan dergilerin indekse kabulünü değerlendirirken dergilerde yayınlanan makalelerin hakem süreci, etik kurallara uygunluk, dergi sayılarının beyan edildiği haliyle ve tarihlerde temel bilimsel ilkelere uygun şekilde yayınlanması gibi kriterleri göz önüne alıyor.