Pandemi döneminde öğrencilerinin eğitimlerine uzaktan eğitim sistemi ile devam etmesini sağlayan üniversitemiz, bu konudaki tecrübelerini katıldığı çalıştayda anlattı. Üniversitelerin uzaktan eğitim uygulamaları konusunda birbirlerinin tecrübelerinden faydalanarak birlikte öğrenmelerini sağlamak, uzaktan eğitim alanında akran öğrenmesi ve organizasyonel öğrenmeyi gerçekleştirmek, yükseköğretimle ilgili her düzeydeki karar vericilerin ülke genelindeki büyük resmi görmelerine destek olmak ve uzaktan eğitim deneyimlerinin geleceğe yönelik bir dönüşüm fırsatına çevrilmesini desteklemek amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından 17-18 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenen Uzaktan Eğitimde İyi Uygulamalar Çalıştayında Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP)  anlatıldı. 18 üniversitenin çalışmalarının sunulduğu çalıştayda üniversitemizi temsilen Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsa Bahat katıldı.  

Çalıştayda üniversitemiz tarafından bütün akademik birimlerinde Eğitimde Kalite Güvence Sistemi oluşturmak amacıyla özgün ve milli bir öğrenme yönetim sistemi olarak geliştirilen ve 30 Mart 2020 tarihinden itibaren tüm akademik birimlerimizce kullanılan AYDEP tanıtıldı. Dr. Öğr. Üyesi İsa Bahat yaptığı sunumda, üniversitemizin pandemi döneminde eğitim-öğretimin niteliği artırmaya yönelik gerçekleştirdiği “Uzaktan Eğitim Katılım Durum Araştırması”, “Öğrenci Araştırması” ve “Öğretim Elemanı Araştırması” başlıklı çalışmaların sonuçları, üniversitemizin gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar ile uzaktan eğitime ilişkin çözüm önerileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

2020 yılının başından itibaren dünyayı etkisi altına alan ve Türk Yükseköğretim Sistemini de etkileyen Covid-19 Salgını sırasında üniversitemiz başarılı bir süreç yürüttü. Uzaktan eğitim sistemi ile eğitim-öğretim süreçlerine ara vermeyen üniversitemiz, öğrencilerinin bu değişime hızla adapte olmasını sağladı.