Üniversitemiz Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümüne 2020 – 2021 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımı için yapılan Özel Yetenek Sınavı tamamlandı. 1 Eylül 2020 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Süleyman Türkmani Toplantı Salonunda online olarak iki oturumda gerçekleştirilen ve her bir adayın 45 dakika süren sınavının sonucunda 15 aday başarılı oldu.

Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünde öğrenim görmek isteyen adaylara hem görsel kapasitelerini hem de hayal edebilme ve bunu resimsel ifadeye dönüştürebilme gücünü birlikte görmeyi amaçlayan İmgesel Sınav uygulandı. Alanında uzman jüri üyelerinin kontrolü altında gerçekleştirilen sınavın iki oturumunda adaylara farklı sorular soruldu. Şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilen sınav sonucunda öğrenciler uygulamadan memnun kaldıklarını belirttiler.