14-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 33. Ahilik Haftası Kutlamalarının açılışı 14 Eylül 2020 tarihinde Kırşehir Kalesinden yapılan top atışı ile başladı. Program, Ahi Evran Külliyesinde dua edilmesinin ardından Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen Açık Ceza Evi Sergisi ile Hoca Ahmet Yesevi ve Anadolu Erenler Sergisine ziyaretler ile devam etti. Serginin ardından 33. Ahilik Haftası açılış programına geçildi. Etkinliklere Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli, Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, ilimizin diğer yöneticileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Rektör Karakaya: “Ahiliğin Daha İyi Anlaşılması İçin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Olarak Çok Sayıda Çalışma Yaptık”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu haftanın kendileri için de çok önemli ve özel olduğunu belirtti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak her yıl düzenli olarak Uluslararası Ahilik Sempozyumu düzenlediklerini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, 22-23 Ekim 2020 tarihleri arasında “Ahiliğin Günümüze Yansımaları” isimli 6. Uluslararası Ahilik Sempozyumunu yapacaklarını belirtti. Her yıl yapılan sempozyumların kitaplarının basılıp kütüphanelere gönderildiğini anlatan Rektör Karakaya, Ahiliğin daha iyi anlaşılması ve o kültürün devam ettirilmesi için Ahilik Kültür ve Medeniyeti dersini tüm üniversitede öğrencilere zorunlu ders olarak okuttuklarını kaydetti.  Bu yıl 33.sünü kutladıkları Ahilik Haftasının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, pandemi döneminin bitmesinin ardından bu tür etkinlikleri daha coşkulu bir şekilde kutlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.