KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) 2020 Dönem Başkanlığını üstlenen üniversitemizde UNİKOP Üst Kurul Üyeleri Toplantısı yapıldı. 18 Eylül 2020 tarihinde Üniversitemiz Senato Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zekeriya Mızrak ile KOP Başkan Vekili Halil İbrahim Tongur, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük katıldı.

Kurt: “UNİKOP Faaliyetlerini Online Yapabiliriz”

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, kısa bir sunum yaparak üniversitemizin UNİKOP Dönem Başkanı olarak gerçekleştirdiği ve 2020 yılı içinde gerçekleştireceği faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Pandemi nedeniyle bazı faaliyetleri ertelediklerini dile getiren Kurt, Türkiye Girişimci Buluşması Fuarının, Türkiye'nin Kalkınmada Öncü Gücü “Girişimcilik” temasıyla 30 Eylül 2020 tarihinde Konya’da gerçekleşeceğini duyurdu. Faaliyetlerini pandemi nedeniyle ertelemek yerine online olarak yapabileceklerini söyleyen Kurt, UNİKOP Stratejik Planlama Kurul Üyeleri yapacakları istişareler sonucunda bu konuya netlik kazandırabileceklerini ifade etti.


Rektör Karakaya: “Uzaktan Eğitimin Ölçme Yöntemini ve Güvenliğini Geliştirmeliyiz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya konuşmasında bölge üniversite rektörleri ile KOP yetkililerini üniversitemizde ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirerek pandemi sürecinde üniversitenin kurullarıyla bir orta akıl oluşturduklarını sonra bunu bilgiye çevirdiklerini ve en sonunda da iradeye dönüştürdüklerini söyledi. Uzaktan eğitimde en belirsiz tarafın ölçmenin güvenliği olduğunu söyleyen Rektör Karakaya, dünyada da henüz bu konuya tam olarak çözüm bulunamadığını dile getirdi. UNİKOP’un üyesi olan 13 üniversitenin böyle bir gündeminin olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Vatan Karakaya, Stratejik Planlama Kurulunda bu konunun tartışılmasını ve sınav dönemi sonuna kadar bazı çözüm önerilerinin oluşmasını önemsediğini belirtti.

Rektör Karakaya: “Sanal Oryantasyon ve Sanal Turlarla Aramıza Yeni Katılan Öğrencilerimize Üniversitemizi Tanıtacağız”

Pandemi nedeniyle üniversitemize yeni başlayan ve fiziksel olarak üniversitede bulunamayan öğrencilere yönelik çalışmaların olduğunu ve onlara karşı özel bir gayret sarf etmeleri gerektiğini kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, oryantasyon eğitimlerini de uzaktan yapıp sanal turlarla öğrencilere üniversitemizi gezdireceklerini söyledi. Öğrencilere bir yandan üniversitemizi tanıtırken bir yandan da psikolojik olarak onların derslere ve üniversite ortamına hazırlanmalarına yönelik çalışmalarının olduğunu anlatan Rektör Karakaya, öğrencilere daha iyi materyallerle ve donanımlarla daha nitelikli bir ortam sağlayarak uzaktan eğitim vermeyi amaçladıklarını kaydetti.  Rektör Karakaya sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “2016 yılında kurduğumuz bir stüdyomuz var. Materyal üretimi ve kaliteli bir uzaktan eğitim için tüm şartlar mevcut. Öğretim üyelerimize bu teknik imkânlarımızı kullandıracağız ve bu şekilde dersler daha ilgi çekici olacak ve katılım oranı daha yüksek hale gelecek.”

Toplantıda daha sonra AYDEP Koordinatör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Şimşek Türkiye Yüksek Eğitiminin Temel Sorunları, Eğitimde Kalite Güvence Sistemi, Tasarım, Uygulama ve Kullanım Kalitesi ile Yeterlilik alanları hakkında UNİKOP Üst Kurul Üyelerine bir sunum yaptı. Üniversite rektörlerinin stratejik planda yer almasını istedikleri önerileri paylaşmalarının ardından UNİKOP Üst Kurul Üyeleri Toplantısı sona erdi.