Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde incelemelerde bulundu.  25 Eylül 2020 tarihinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ziyareti sırasında Vali Akın’a Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bulut, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yahya Şahin ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi öğretim elemanları merkez hakkında Vali Akın ve Rektör Karakaya’ya bir sunum yaparak fizik tedavi merkezindeki traksiyon, magnetoterapi, iş uğraşı ve infüzyon odaları, hasta, hekim ve dinlenme odaları,  röntgen ve son teknoloji fizik tedavi cihazları ile erkek, bayan ve çocuk havuzları, saunalar  ve özel banyolar hakkında bilgiler verdi.

Yetkililerin hastane hakkında bilgilendirme yapmasının ardından Vali Akın bir konuşma yaptı. Üniversitenin Pilot projelerinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin ve Kırşehir’in kalkınmasında önemli roller oynayacağını belirten Kırşehir Valisi İbrahim Akın, valilik olarak projelere ve üniversitemizin çalışmalarına tam destek verdiklerini söyledi. Hizmet vermeye başlayacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin son durumu ile ilgili bilgiler alan Vali Akın, hastanede ufak tefek eksikler kaldığını bu eksiklerinde giderilmesiyle tam kapasiteyle çalışan Kırşehir’e değer katan bir hastaneye sahip olacaklarını dile getirdi. Kırşehir’in jeotermal kaynaklarının etkili kullanılmasının şehri sağlık alanında bir adım öne çıkaracağını belirten Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine bu alana yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Rektör Karakaya : ”Sağlık Turizminde Cazibe Merkezi Olacağız”

Vali İbrahim Akın’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’da kısa bir konuşma yaptı. 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin sağlık turizminde Kırşehir’e büyük avantajlar sağlayacağını vurgulayan Rektör Karakaya, jeotermal kaynakları da kullanan nadir bir hastane olarak hem bölgede hem de uluslararası sağlık turizminde Kırşehir’i bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Hizmet kalitesini yükseltmeden sağlık turizminde ön plana çıkmanın mümkün olmadığının altını çizen Karakaya, rehabilitasyon hizmetlerinde üst düzey cihazlarla tedavi yapılacağını dile getirdi. Pilot sağlık projeleri ile jeotermal kaynakların sağlık ve spor alanında etkin kullanımını sağlamak ve sağlık turizminin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi yoluyla yerel-bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı amaçladıklarını da anlatan Karakaya, yüksek teknolojik cihazların içinde yer aldığı fizik tedavi uygulamaları ile kaplıca tedavisinin kombine edildiği nitelikli bir sağlık hizmeti vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.