2020-2021 akademik yılında üniversitemize kayıt yaptıran fakat eğitimlerine uzaktan devam edecek öğrenciler için online uyum eğitimi verildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle eğitimlerine fiziki ortamlarda devam edemeyen öğrenciler için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tanıtıcı bilgilerin yer aldığı bir program hazırlandı. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı bilgilerin de yer aldığı program, 2 Ekim 2020 tarihinde saat 20:00’da üniversitemizin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı.

Öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerini tamamlayacakları üniversitelerini tanıması ve üniversitelerinin onlara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek amacıyla Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği koordinesinde hazırlanan Online Uyum Eğitimi Programında ilk olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya bir konuşma yaparak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.

Rektör Karakaya: “Ahilik Diyarında İnsan Temel Öğedir ve Çok Kıymetlidir”

Öğrencilerin umutlarına ışık olması ve hayallerini gerçekleştirmek üzere tercih ettikleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde öğrencilerin geçirdikleri süre boyunca hayatı öğrenmeye çalışacaklarını söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahi Evran-ı Veli’nin bir öğretisi olarak Ahiliği temel prensip olarak benimsediklerini anlattı. Rektör Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Ahilik diyarında insan temel öğedir. İnsan kıymetlidir ve insanı tanımak için bir taraftan eğitim-öğretim süreçlerinizi geliştirirken bir taraftan da insanı tanımaya çalışacaksınız. Biz de insan odaklı yönetimle sizleri her zaman geleceğe hazırlayacak gayret içerisinde olacağız. Üniversitemizin kapıları gibi makam kapımın da sizlere her daim açık olacağını bilmenizi isterim.”

Rektör Karakaya: “İnsanın Aslı Bilgi, Bilginin Kaynağı da Kültürdür”

“İnsanın aslı bilgi, bilginin kaynağı da kültürdür.” diyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemiz birimleri hakkında bilgi verirken öğrencilerin kültürel faaliyetlerini gerçekleştirirken ihtiyaç duyabilecekleri tüm fiziki imkanların Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde var olduğunu söyledi.  

Rektör Karakaya: “Heyecan ve Gururla Sizleri Sosyal Hayatın Sorumluluklarına Uğurlayacağız”

Üniversitemizin farklı alanlarından öğrencilere seslenen Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öğrencilere sunduğu avantajları anlattı. Öğrencilerin umut bağlayarak geldikleri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden mezun olurken onlarla aynı heyecanı ve gururu yaşayacaklarını belirten Rektör Karakaya, “Sizleri buradan sosyal hayatın sorumluluklarına uğurlayacağız.” dedi. 

Öğrenci Bilgi Sistemi

Öğrencilerin ders ve dönem işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Öğrenci Bilgi Sisteminin kullanımına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.  

Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP)

Programda daha sonra Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsa Bahat tarafından AYDEP bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Kurumsal e-posta kullanımı ve üniversitemizin yüz yüze ve uzaktan öğretim süreçlerinde kullandığı eğitim modelimiz olan AYDEP hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Bahat, kurumsal e-posta hesaplarının öğrencilere sağladığı imkanlardan bahsetti. Öğrencilerin AYDEP üzerinden senkron derslere katılım zorunluluğu olduğunu da hatırlatan Bahat, öğrencileri AYDEP sisteminin nasıl çalıştığına dair bilgilendirdi.

Kültürel, Sportif ve Sanatsal İmkanlar

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öğrencilerine sağladığı kültürel, sportif ve sanatsal imkanların yanı sıra öğrencilerin eğitim hayatları boyunca ihtiyaç duyacağı hizmetlere yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Erkan Kuloğlu, öğrenci toplulukları aracılığı ile yapılan faaliyetlere destek verdiklerini söyledi.

Kütüphane Kaynaklarının Etkin Kullanımı

Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca ihtiyaç duyabilecekleri kaynaklara her an erişim sağlayabilmeleri için kütüphane kaynaklarının etkin kullanımına yönelik bir bilgilendirme yapan Kütüphane Daire Başkanlığı tarafından katalog tarama ile ilgili de açıklamalarda bulunuldu. Hazırlanan sunum ile kaynakların ödünç alınma şartları hakkında bilgilendirmeler yapılırken kütüphanemizin sahip olduğu elektronik kaynaklara ulaşımın nasıl yapılacağı da anlatıldı.

Değişim Programlarımız

Üniversitemizin sunduğu imkanlar sayesinde öğrencilerine dünyanın kapılarını araladığı değişim programları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı programda, uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar atan üniversitemizin Erasmus, Mevlâna ve Farabi değişim programları hakkında açıklamalarda bulunuldu.  

Memnuniyet Yönetim Sistemi

Programda Kalite Yönetim Sistemi Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan Memnuniyet Yönetim Sistemine hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Kalitesi ile model olan üniversitemizin yürütülen tüm hizmet ve faaliyetlerde oluşabilecek problemlerin en hızlı şekilde ele alınmasını sağlamak amacıyla oluşturduğu Memnuniyet Yönetim Sistemi ile önerilerin, isteklerin, memnuniyet ve şikayetlerin başta olmak üzere tüm iletişim taleplerinin bu sistem üzerinde kayıt altına alarak taleplerin değerlendirilerek en kısa sürede sonuçlandırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığı anlatıldı.

COVID-19 Enfeksiyon Kontrol Yöntemleri

Programda son olarak Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil tarafından COVID-19 Enfeksiyon Kontrol Yöntemlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.