Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi tarafından “Yapay Zekâ ve Robotlarla Covid-19 Sonrası Şekillenecek Dönem” isimli panel gerçekleştirildi. 25 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen moderatörlüğünü Teknoloji Transfer Ofisi Proje Destek Programları Uzmanı  Öğr. Gör. Ayşe Çandar’ın yaptığı panele konuşmacı olarak UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen katıldı.

Yeğen: “5. Endüstri Devrimine Covid-19 Nedeniyle Koşarak İlerliyoruz“

YouTube kanalımız üzerinden canlı verilen panelde yeni normalde e-ticaret, uzaktan eğitim, süreçlerin otomasyonu, ışıksız fabrika gibi konuların en önemli başlıklar olarak karşımıza çıkacağını söyleyen UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, yakın gelecekte inovasyonu hızlı yapıp pazara süren kurumların çok değerli olacağını belirtti. Covıd-19 sürecinden sonra şirketlerin stratejilerini güncellemeleri için öncelikle yeni ölçüm kriterlerinin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Yeğen, “5. Endüstri Devrimi” denilen robotlar ve insanların bir arada yaşadığı bir dünya olarak tanımlanan dünyaya Covid-19 nedeniyle çok daha hızlı ilerlediğimizin altını çizdi.

Yeğen: “Yapay Zekâ, Hayatımızın Her Noktasına Girecek“

Hologram teknolojiler sayesinde birbirimizle hologramlarımız üzerinden istediğimiz ortamda konuşacağımıza dikkat çeken Yeğen, internetten satın almak istediğimiz bir mobilyanın veya herhangi bir eşyanın gerçek boyutları ile bir anda evimizde görüneceğini söyledi. Yapay zekânın hayatımızın her noktasına gireceğini “büyük veri”yi anlamlandırmamızı ve analiz edebilmemizi sağlayacağına dikkat çeken UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, bu süreçten sonra tüm kurumların kendini dijital felaketlere karşı dayanıklı hale getirmesi gerektiğini bununda yapay zekâ odaklı teknolojilere kendilerini hazırlamaları ile mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.