Kalite sürecinde önemli adımlar atarak başarılı sonuçlar elde eden üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi Belgesi yenilendi. Üniversitemiz Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ile Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Kayseri İl Koordinatörlüğü, TSE Belge Yenileme Tetkiki Toplantısı yaptı. 21-24 Aralık 2020 tarihleri arasında dört gün yapılan tetkikte TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Ekibi üniversitemizin birçok birimi ile görüşerek kalite çalışmaları hakkında bilgi aldı. 24 Aralık 2020 tarihinde online gerçekleştirilen TSE Belge Yenileme Tetkiki Kapanış Toplantısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Takım Başkanı Süleyman Selim Ulaş, tetkikçiler Halil İbrahim Arslan, Bekir Aksu ve Yılmaz Emektar, Kalite Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ile Ekrem Öztürk ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi katıldı.

Üniversitemizin birçok birimi ile online görüşmeler yaparak birimlerin kalite sürecini değerlendiren TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Ekibi, üniversitemizin kalite çalışmalarında başarılı bir süreç sergilediğini belirtti. Yapılan tetkik ile belge yenilenmesinin yapılacağını kaydeden TSE Kayseri İl Koordinatörlüğü Ekibi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini kalite çalışmalarındaki başarılarından dolayı ülkemizdeki diğer üniversitelere örnek gösterdiklerini söyledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı Kayseri’ye davet eden ekip, kalite sürecinde gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı Rektör Karakaya ve ekibini tebrik etti.

Rektör Karakaya: “Emir ile Değil, Gönül ile İş Yapmayı Amaç Edindik”

Kalite sürecine 2015 yılında başladıklarını ve süreci layıkıyla yerine getirdiklerini anlatan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, TSE Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin yenilenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Süreci, tüm üniversite personeli ile birlikte severek yürüttüklerini dile getiren Rektör Karakaya, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde emir ile değil, gönül ile iş yapmayı amaç edindik.” dedi. Sürecin gerçekleşmesi ve tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, yenilenen TSE Kalite Yönetim Sistemi Belgemizin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olması temennisinde bulundu.