Göreve geldiği gün sekiz olan yabancı uyruklu öğrenci sayısını günden güne artıran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın çalışmaları sonucunda 2021-2022 eğitim döneminde 695 yabancı uyruklu öğrencinin daha üniversitemizi tercih etmesiyle bu sayı 1828’e yükseldi.

İnsan odaklı üniversite anlayışı ile yoluna devam eden üniversitemizde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bulunduğu yabancı uyruklu öğrenci sayısı günden güne artış gösteriyor. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerle birlikte üniversitemiz, 30 ülke ile daha temas kurmuş oldu. Tıp Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi başta olmak üzere hemen her fakülteyi tercih eden yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili tüm işlemler Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi tarafından yürütülüyor. Yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili açıklamalarda bulunan Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Erman Akıllı, yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizde ve üniversitemizde sorunsuz bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeleri için ellerinden gelen özeni gösterdiklerini söyledi. Öğrencilerin temel oryantasyon eğitimlerini tamamlayarak üniversitemiz ve fakülteler hakkında geniş bilgiler verdiklerini ifade eden Doç. Dr. Erman Akıllı, öğrencilerin tercihlerinde üniversitemizin yer almasından çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.


Rektör Karakaya: “Yabancı Uyruklu Öğrenciler Aynı Zamanda Kültür Elçilerimizdir”

Sürekli artış gösteren yabancı uyruklu öğrenci sayılarımızla ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bu gelişmelerin uluslararasılaşma açısından çok önemli olduğunu söyledi. Rektör Karakaya açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bizim amacımız Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde eğitimlerini tamamlayan tüm yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerine yetişmiş ve faydalı bireyler olarak dönmeleridir. Öğrencilerimiz aynı zamanda bizim kültür elçilerimizdir. Onlar ülkemizde bulundukları sürece Anadolu medeniyetinin tarihini ve köklerini öğrenerek bu değerleri kendi ülkelerine de taşıyacaklar.“


Rektör Karakaya: “Dünya Ülkeleri ile Gönül Birlikteliği Kuruyoruz”

Dünya ülkeleri ile gönül birlikteliği kurmayı önemseyen ve bu nedenle ikili ilişkileri günden güne artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilerin ilimizde ve üniversitemizde bulundukları süre içerisinde kendileri ile yakından ilgilendiklerini kaydetti. Rektör Karakaya konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde eğitim gören tüm öğrencilerimiz dünya ile yarışacak bir azme ve bunu başarmak için durmadan çalışacak gayrete sahip olarak süreçlerini tamamlamalıdır. Öğrencilerimizin temel hedefi geleceğe yönelik planlar yaparak eğitimlerini bu doğrultuda gerçekleştirmek olmalıdır. Öğrencilere yeni eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dileyen Rektör Karakaya, yaşanabilecek her türlü aksaklıkta gönlünün ve makamının kapılarının her daim öğrencilere açık olduğunu söyledi.”