Üniversitemiz tarafından eğitimde kalite güvence sistemi kapsamında özgün olarak geliştirilen AYDEP Öğrenme ve Yönetim Sistemi ile diğer üniversitelerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda 5 Şubat 2021 tarihinde Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin yaptığı projeler ile bölgesinin gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, özellikle geliştirilen uzaktan eğitim modülü AYDEP ve diğer faaliyetler için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve ekibini tebrik etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesinde adından söz ettiren bir üniversite olması için tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin kendi projesi olan ve çok kısa sürede hayata geçirilerek öğrencilerinin eğitimlerini devam ettirmesini sağlayan Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesinin (AYDEP) çok önemli ve milli bir proje olduğunu söyledi. Kalite süreci, pilot üniversite projeleri ve akademik çalışmalara aralıksız devam ettiklerini anlatan Rektör Karakaya, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve ülkemize faydası dokunan projeler hazırladıklarını belirtti. Son olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından “Yükseköğretim Kurumlarında Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezleri Yönetmeliği” kapsamında Üniversitemiz Koordinatörlüğünde Jeotermal İleri Sera Teknolojileri ve Üretim Teknikleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulduğunun da altını çizen Karakaya, kurulan bu ortak uygulama ve araştırma merkezi sayesinde bölgesel misyondan hareketle ülkemizin uluslararası hedeflerine çok önemli katkılar sağlayacaklarını vurguladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a teşekkür etti.