Akademik gelişmeleri yakından takip eden ve hedef kitlesine faydalı bilgiler sağlamayı amaçlayan üniversitemiz, akademik dergileri ile bilim dünyasına katkı sunmaya devam ediyor. Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (AEÜSBED), Sosyal Bilimler Araştırma Derneği (SOBİAD) tarafından indekslenen dergiler içerisinde 2020 yılı impact faktörü sıralamasında büyük bir sıçrama yaparak en yüksek etki faktörü sıralamasında dördüncü sırada yer aldı.

Türkiye'de sosyal bilimler alanındaki dergilerin indeksleme çalışmalarını yürüten ve taradığı dergileri impact faktörü açısından değerlendiren ve nesnel ölçütlere göre sınıflandıran SOBİAD, taradığı dergilerin 2020 yılı Etki Faktörünü (Impact Factor) yayımladı. SOBİAD’ın veri tabanında yer alan bin 367 dergiden hareketle hazırlanan 2020 yılı etki değeri faktörü listesinde üniversitemiz akademik dergilerinden Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (AEÜSBED) 1,021 etki faktörüne ulaştı ve atıf yapılabilirliği bakımından 4. sırada yer alarak kurumsal birçok akademik dergiyi geride bıraktı.

2014 yılından bu yana yayın hayatını sürdüren dergide yayımlanan tüm çalışmalar, Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanıyor. 2020 yılı itibariyle mart, temmuz ve kasım ayları olmak üçere yılda üç kez hazırlanan dergi, ULAKBİM, SOBIAD, Türk Eğitim İndeksi, ISAM ve DRJI dizinlerinde taranıyor. Derginin bilim dünyasında tanınırlığını artırmak amacıyla uluslararası alan indekslerinde taranması konusundaki girişimler ise devam ediyor.