Kaliteyi kurum kültürü haline getiren üniversitemizde 2021 Yılı Birinci Kalite Komisyonu Toplantısı yapıldı. 15 Şubat 2021 tarihinde üniversitemizin uzaktan eğitim modeli olan AYDEP üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Prof. Dr. Mustafa Kurt, Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Ekrem Öztürk ile Kalite Yönetim Koordinatörlüğü ekibi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, 2015 yılında başlayan kalite süreçlerinde önemli bir yol kat ettiklerini anlatarak 2020 yılında gerçekleştirilen kalite çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Rektör Karakaya: “Çalışmalarımızla Türkiye’ye Örnek Olmaya Devam Edeceğiz”

Toplantı da bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi ve AYDEP ile Türkiye’ye örnek olduklarını söyledi. Kişisel gayret göstererek bu süreçleri olgunlaştıran herkese teşekkür eden Rektör Karakaya, gayelerin bireysel gayretlere bağlı olduğunu söyledi.

Rektör Karakaya: “Kalite Sistemimiz, Vicdani Kaygımızın Yansımasıdır”

İçinde iyi niyet barındıran her işin başarıya ulaşacağının altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizler gayret gösterip iyi niyetle doğruyu tartışırsak üniversitemiz, ülkemiz ve dünya için kalite anlayışını işte o zaman ortaya koyarız. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin ve ülkemizin muhatabı olan öğrencilerimiz için başarılı çalışmalar yapmak zorundayız. Bizim kalite sistemimiz, vicdani kaygımızın bir yansımasıdır. Kalite hareketimizi öğrencimize ve ülkemize katkı sunmak için başlattık.”

Rektör Karakaya: “Millete Hizmet Etmek ve Kalite İnsan Yetiştirmek Temel Görevimiz”

Millete hizmet ederek kaliteli insan yetiştirmenin temel görevleri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Vatan Karakaya sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Biz bu niyetlerle Türk Yükseköğretiminde bir çığır açmış olacağız. Çünkü kaliteli olmak erdemli olmaktır. Biz istiyoruz ki hayatın içindeki her akış bir mantığa dayansın ve herkese faydalı olsun. Ortak kesişimi güzellik olan her işi önemsiyoruz. Kalite ve AYDEP bunun bir örneğidir. Gönül dünyamızda bağlandığımız enerjiyle örnek çalışmalar yapıyoruz. İki günü denk olmayan insanlar olacağız ve hep daha iyiye ulaşmak için durmadan çalışacağız. Günümüz boş geçmemeli çünkü bizim bu millete bir borcumuz var. “

Rektör Karakaya’nın ardından söz alan Üniversitemiz Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, Eğitimde Yeterliğe Dayalı Kalite Güvence Sistemi Yönergesi ve Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi hakkında bilgiler verdi.