Bilimsel gelişmeyi önemseyen ve bu konuda ikili iş birliklerine imza atan üniversitemiz, Erciyes Üniversitesi ile öğrenci değişimi, akademik personel değişimi, ortak program açılması, öğrenci kredi transferi, ortak araştırma, seminer, konferans ve diğer bilimsel etkinlikleri kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Genom ve Kök Hücre Merkezi (GENKÖK) Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul tarafından 18 Şubat 2021 tarihinde imzalanan protokole göre; GENKÖK ile üniversitemiz özellikle Tıp Fakültesi arasında yapılacak ulusal ve uluslararası projelerde laboratuvar imkânlarından karşılıklı yararlanılması, birlikte proje yapılması, bilgi, görgülerini artırmak için kısa ve/veya uzun süreli öğretim elemanı ve öğrenci değişimlerinin yapılması sağlanacak.

Protokolle ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, sağlık alanında önemli adımlar atmayı planladıklarını ve bu konuda yapılacak her türlü projede yer almaktan mutlu olacaklarını söyledi. Üniversitemizin gelişime açık niteliği ile sürekli yeniliği önemsediğini belirten Rektör Karakaya, ulusal ve uluslararası alanda yapılacak çalışmaların öğrencilerin ve akademisyenlerin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti.