Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ümüt Akagündüz “Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü”ne layık görüldü. 2021 yılı makale ödülü Doç. Dr. Ümüt Akgündüz’ün “II. Meşrutiyet Yıllarında Köylü Eğitimi Üzerine Düşünceler” başlıklı makalesine verildi. Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ümüt Akagündüz ödülünü, 23 Ekim 2021 tarihinde Kansu ailesinin de katılımıyla düzenlenen törende Dr. Niyazi Altunya ile Metin Atuf Kansu’nun elinden aldı. “Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü” eğitim ve düşünce tarihimizin önemli simalarından Nafi Atuf Kansu (1890-1949) adına, eğitim ve kültür alanlarında gerçekleştirilen bilimsel araştırmaları tanıtma ve destekleme amacıyla 2014 yılından beri verilmektedir.

2021 yılı “Nafi Atuf Kansu Eğitbilim Araştırmaları Ödülü”nü almaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Doç. Dr. Ümüt Akagündüz, emek verilerek yapılan her çalışmanın mutlaka meyvesini verdiğine inandığını belirterek yazdığı makaleyi bu ödüle layık gören herkese teşekkür etti.

Makalenin tam metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.